Letudná valaki írni a pengetést?
Van ez a dal Road - Nem kell más egyszerűen hülye vagyok hozzá lassítva sem tudom hogyan penget *.*
Eddig valami ilyesmire jutottam : le-le-le-le-fel-fel-le-fel
https://www.youtube.com/watch?v=7rYR4bGSidQ
Előre is köszönöm a segítséget
Ez egy kezdő gitáros dolog, hogy nem tudják eljátszani a dalt, ha valaki nem mondja meg, milyen pengetési sémát használjanak. Én is túlestem rajta :D
Kis szerencsével hamar kinövi az ember, nem gáz.
Kérdező, egy-egy dalt sokféle különböző pengetési sémával el tudsz játszani. Persze, van, amelyik egyáltalán nem illik hozzá, de többet is találhatsz, ami igen. Próbálgasd őket, fülelj, és amelyik tetszik, és jónak tűnik, azt használd. Ne várj receptet, ha készen odateszik eléd, csak a saját fejlődésed hátraltatod.
L (F) L F (L) F L F L (F) L F L (F) L (F)
A zárójelnél csak a kéz mozog, nem penget.
Utolsó előtti. És ez most mi?? Ebből tudni fogja? Egy fel/le váltakozást ritmus nélkül leírva semmit nem mond, ezzel még mindig nem jut semmire, ennyiből nem kapja meg egy gitáros a pengetési képletet :D
Vagy legalábbis bízunk abban hogy a kollegának nem 4/4ben negyedekre mozog csak az alkarja megállás nélkül, hanem tud önállóan olyan ritmusra pengetni ahogy a dal kívánja. :) De legalábbis az lenne a cél.
Ha neked az a legnagyobb problémád, hogy egy akkord pengetésénél, a húrok lentről-föl illetve fentről-le sorrendben szólalnak meg, akkor valószínű, hogy Te már a vérprofi kategóriába tartozol.
Szerintem egy akkord hat(!) hangjának a megszólalási sorrendjét -a másodperc tört része alatt- nagyon kevesen tudják lekövetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!