Basszusgitáron a nyak felé van egy furat, ez mire szolgál?
Nemrég szereztem be magamnak ezt az első basszusgitárt. Kb egy hétig észre se vettem, de mikor kicsit feljebb akartam rakni a húrokat, mert az alsó hangok eléggé recsegtek, rájöttem, hogy nincs ott a test és a nyak találkozásánál az a kis pöcök, amivel lehet ezt szabályozni, szóval elkezdtem keresgélni, csak ezt találtam:
Beljebb a furatban fém van, benne imbuszkulcsra hasonlító mélyedés, gondolom lehet vele valamit álítani, próbáltam elmozdítani, de vagy beragadt, vagy nagy erő kell hozzá, ezért inkább hagytam, mert féltem, hogy elrontok valamit. Ha esetleg tényleg a húr magasságának állítására van, annak is nagyon örülnék ha valaki elmagyarázná, hogy működik, mit merre, meddig kell csavargatni. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat :)
@3: Talán micro-tilt nyakdőlésszög-állító lehet, amire gondolsz. Közvetlenül a húrok magasságát nem lehet állítani a nyaknál, csak a nyak homorúságát, vagy a nyak testhez viszonyított dőlésszögét. De az is igaz, hogy mindkettő hatással van közvetetten a húrok magasságára és sokan - tévesen - eleve úgy interpretálják ezeket az opciókat, mint húrmagasság állító lehetőséget.
Alapvetően és közvetlenül úgy állíthatsz húrmagasságot, hogy a babák magasságát állítod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!