Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg lehet azt csinálni, hogy...

Meg lehet azt csinálni, hogy szabályosan álljanak a gitár hangolókulcsai, és helyes is legyen a hangolás?

Figyelt kérdés
Mindegy, hogy hogyan csak az a lényeg, hogy minden kulcs egy felé nézzen.

2018. dec. 13. 08:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
64%
Kúpos tengelyre felütött, csavarral leszorított kulcsok és lehúzó szerkezetük elkészítése a feladat.
2018. dec. 15. 11:06
 22/29 compactegon ***** válasza:
40%
válaszolgat a kis f#szom itt többet, tudatlan lepontozók :D :D
2018. dec. 18. 16:42
 23/29 anonim ***** válasza:
54%
Azért pontoztak le, mert baromságot írtál:D nem a lepontozók a tudatlanok, hanem te. :DD
2018. dec. 19. 06:40
 24/29 compactegon ***** válasza:
Na miért is? Cáfoljátok már meg, miért nem működik, amit a válaszban írtam? Ha már ez a kérdés, és működik?
2018. dec. 19. 15:32
 25/29 Mojjo ***** válasza:
Én ugyan nem pontoztalak le, meg jogosnak is gondolom a meglátást, hogy egy Floyd Rose-n lehet _viszonylag_ tartós ez a csoda, de azért annak viszonylag kicsi az esélye, hogy pont floyd rose-os gitárról van szó.
2018. dec. 19. 16:34
 26/29 Mojjo ***** válasza:
Mindenesetre elég komolytalan dolognak gondolom a pontozáson sírni, vagy egyáltalán foglalkozni vele.
2018. dec. 19. 16:35
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Mert összességeben több ponton baromság volt amit írtál..

"Ha floyd rose tremolós a gityó, akkor simán, mivel ott nem is kell használni a kulcsokat, cak húrozásnál."

beállítod a kulcsokat ewgyenesbe, azt' a tremoló finomhangolójával beállítod és örökre (kövi húrozásig, vagy ha szar minőségű a vas, pár óráig/napig) úgy marad :)

Lássuk csak.

1... Nem, nem csak a húrozásnál kell a hangolókulcsot használni, a finomhangolóval nem fogsz te fél hangokat fel le tekerni. Arra való a hangolókulcs egy floydos gitáron is, hogy behangold pontosan a gitárt. Aztán a finomhangolóval, tudsz korrigálni, ha nyúlik, mászik. 2... Ha te be akarod állítani a kulcsokat egyenesbe, ami a normál hangoláshoz képest mondjuk baromira nem lesz közel, és fél egész hangokat kell utánamenni, annyit te egy floyd finomhangolójával a büdös életbe nem állítasz utána olyan mértékben.

3... Ha meg tudod csinálni akkor örökre "úgymarad", vagy "a következő húrozásig"? :D Vagy ha gyengébb a vas akkor kevesebb ideig. Na most ha valami miatt mászni fog a hangolás, az a húros nyúlása főleg. Ez akármilyen floydnál menni fog. Egyrészt amíg nem állt be,addig folyamatosan.. amit finomhangolóval még mindig nem fogsz lekövetni, ha negyed hangokkal elmászik az egész. Másrészt hosszútávon szintén folyamtosan nyúlik egy húr, a legprofibb floyd se fog neked megmaradni hangolásban, több hónapig, de több hétig sem, és mindig ott tartunk hogy finomhangolóval soha nem fogsz tudni ilyen mértékű különbségeket hangolni, főleg mivel nem arra van. Hanem hogy normálisan behangoldd a hangolókulcsokkal a gitárt, aztán ha minimális bibi van,azt tudd utánaállítani a finomhangolóval.

Tehát tulajdonképpen minden állításod hibás volt, vagy csak szimplán baromság. Akkor még egyszer kérdezzük... mi bajod a lepontozással? És miért háborogsz? :D

2018. dec. 19. 20:42
 28/29 anonim ***** válasza:
Én kezdő koromban gitárszeretetből megcsináltam a stratocasteremen mert mániámmá vált ez a precízen dolog, de szerencsére leszoktam róla :-D
2018. dec. 24. 01:54
 29/29 anonim ***** válasza:
Már régi kérdés de azért válaszolok hátha még valaki olvassa és hasonszerű problémája van. Meg meg lehet csinálni ha teljesen mindegy hogy hogy szól. Már maga az hogy akar csak egy egyiket olyan szögbe állítsd me ahogy neked tetszik legalább fél óra meló. És hogya nagy nehezen meglenne a következő húr is már szinte biztos hogy elhangolodott az előző annyit hogyha behangolod akkor telejsen máshogy fog állni. Nem is értem hogy mi értelme egyébként, szerintem nem is néz ki annyira jól, mintha természetesen állna, elég természet ellenes hatása van
2019. júl. 7. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!