Miért tarják igénytelennek a legtöbb core zenekart? Miért mindig ezek a műfajok a vicc középpontjai a metálban?
@9: Igazad van, tökre összefügg a kettő :D
@10: Szívesen felsorolok párat, de meg fogsz lepődni, ugyanis én magam nem vagyok metálrajongó. Country/blues/jazz/komolyzene vonalon szoktam leginkább mozogni. Ha ezzel együtt és érdekelnek a kedvenceim, szívesen írok párat :)
"hát akkor a válaszok alapján én nem is vagyok igazi metálos mert a dying fetus, kreator, aborted, tankard, death, bloodbath stb családbarát muzsikák mellett olyanokat is hallgatok mint trivium és as i lay dying :("
Pont, hogy az úgynevezett metálos az aki popzenét is metálon belül hallgat. Aki nem ennyire elkötelezett, és nem az identitásának a része a matál, az erősen szelektál. És hát szvsz egy igazán jó "metálbandára" jut tucat nem jó zenekar. Ami alatt azt kell érteni, hogy nem rosszak, csak pont annyival szrabbak a legjobbaknál, hogy nem érdemes hallgatni, mert az élet rövid.
Mert akik azt mondják, hogya metalcore az nem metal, azok egyszerűen nem szeretik, már elvből utálják
Ilyenek nagy százaléka a heavy metalon nevelkedett emberek, akik màr minden riffet megéltek
Én 2006-ra teszem a metalcore csúcspontját, abban az évben jöttek ki a műfaj meghatározó lemezei, AILD, August Burns Red, All That Remains, Killswitchk IKTPQ stb. Illetve jó pár korszak alkotó deathcore is ekkor jelent meg
Nekem a kedvenc stílusom volt anno, de most is ott van a topban azért, így elég sok ilyen zenét hallgattam és láttam miként változnak meg a zenekarok zeneileg is, ami inkább a bukáshoz vezetett
pl BFMV, Trivium, akik már elmentek teljesen a heavy metalig és teljesen erőtlen zenét kezdtek el gyártani és itt kezdődött a metalcore úgymond hanyatlása és jőttek a poposabb, elektronikusabb stb keverék zenék, amikből tucatszám van ma is
De a lényeg, le kell szarni ki mit gondol, én így tettem akkoriban is és most is, és örülök ennek a stílusnak, mert rohadt nagyokat lehet rá zúzni, pedig már 30 felett vagyok :)
Mondjuk én annyi metal stílust hallbatok és imádok, hogy megszámolni se tudnám, egyszerűen annyira imádom a zenèt, hogy stílus független megtetszhet bármi.
Pl ott a Black metal, sose hallgattam hosszabbb ideig és nem is vagyok benne képben, de ha meghallok egy Cradle of Filth vagy Agalloch számot már is ott ragadok és pár napig ilyeneket hallgatok :)
@16: Igen, ez a helyzet. De ha csak kicsit is figyelsz a fogalmazásra, láthatod, hogy mindig harmadik személyben beszéltem a metálosokról, sosem elsőben - ez talán a magyar nyelv ismeretében mondhat valamit. Ettől függetlenül egyrészt hallgatok ilyen zenét is, másrészt pedig igyekszem nyitott szemmel látni, és gyűjteni más emberek véleményét mindenféléről - most is ezt teszem, és szvsz nagyon jó vélemények gyűltek itt most össze. Ez alapján pedig képet kap az ember sok mindenről. Nem olyan bonyolult ez :)
Látom, a kedvenc előadóktól visszarettentél így :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!