Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek jó hangom van?...

Szerintetek jó hangom van? (felvétel, link)

Figyelt kérdés

Régóta gitározok már meg dalokat is írogatok, pontosabban eddig csak gitártémákat. És most azon gondolkodtam, hogy írhatnék hozzájuk éneket is, viszont nem tudom magamtól megmondani, hogy mennyire számít jónak a hangom, hamis-e stb. ezért szeretnék pár véleményt látni. Természetesen csak hobbicéllal csinálnám, de azért érdekelne, hogy szerintetek milyen.

Ha lehet akkor egy fej/fülhallgatóval hallgassátok meg, mert nem nagyon van masterelve meg nem is értek hozzá, úgyhogy hangfalon lehet rosszabbak lesznek a hangarányok, mint fülhallgatón.

[link]

Ez egy feldolgozás, nem saját...

2018. nov. 26. 18:05
 1/6 Mojjo ***** válasza:

Az intonációdat könnyen ellenőrizheted: felveszed az éneked acapellay azaz hangszeres kísétet nélkül, majd fogsz egy kromatikus hangolót, és visszajátszod a hangológépnek/appnak és nézed, mit sikerült összehozni: látni fogod, mennyire találtad el a hangokat.

De a hamis/nem hamis csak az egyik része a dolgoknak, az énektechnika ennél jóval többről szól.

Én személy szerint látok fantáziát a hangodban. Nem volt agyeldobós hűdejó az ének, de kezdetnek nem is volt rossz, és simán fejleszthető. Ez egy olyan hang, amivel érdemes foglalkozni, érdemes fejleszteni. Keress egy jó énektanárt, rengeteget fog segíteni.

2018. nov. 26. 20:08
 2/6 Mojjo ***** válasza:
Sorry az elütésekért, telóról nem tudok valami szuperül írni.
2018. nov. 26. 20:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A leírt módszert próbáltam, de elég nehéz követni a hangolón, hogy épp milyen pontosságú hangot mutat, mert ugye gyorsan változnak a hangmagasságok...De azt sikerült kivenni belőle, hogy nagyjából eltalálom őket, csak azt nem, hogy milyen pontosan. Én igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy így simán meghallgatva mennyire tűnik hamisnak, mert nekem csak az első refrénben meg még 1-2 helyen tűntek fel hallhatóan hamis hangok és kíváncsi vagyok, hogy mások is így hallják-e.
2018. nov. 26. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Egész jó. A zongora alapot is te jászod? Mert az első osztályú. Szeretem az Oasis-t, de Noel Gallagher hangja nem tetszik, az öccse jobban énekel. Helyenként ugyan tényleg hamis, de ez tűnhet akár szándékosnak is. :)
2018. nov. 26. 21:41
 5/6 Mojjo ***** válasza:
Nem mindenhol tiszta, bőven nem, de teljesen rendben van kezdeti próbálkozásnak. Muszáj viszont fejleszteni, még hobbicélból is, legalábbis, ha komolyan gondolja az ember a hobbiját.
2018. nov. 26. 22:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem, a zongora alapot csak letöltöttem valahonnan.

2018. nov. 26. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!