Gitározni szeretnék megtanulni, milyen gitárt érdemes vennem, ami viszonylag jól is szól?
@6: Ránézésre? :D Nem hiszem, hogy ezt írtam volna. Hangra válasszon leginkább, azt figyelembe véve, hogy melyik hangja tetszik jobban. Tudod, gitarzenét akkor is tud hallgatni az ember, ha ő maga nem tud gitározni. Vagy esetleg újat mondtam volna ezzel?
De amúgy bizonyos szinten - kinek jobban, kinek kevésbé - számít a kinézet is hangszerválasztásnál, szóval a ránézés is benne van a pakliban.
@12: A fémhúros meg nylonhúros gitárok hangja igencsak különböző. Ezt élőben is nagyon jól fogja hallani egy kezdő is, illetve neten/itt-ott is hallgatgat(ott) annyi gitárzenét, amennyit csak akar. El fogja tudni dönteni, melyik világ tetszik neki jobban - ugyanis itt két teljesen különböző világról van szó.
Az, hogy milyen gitárhang a szép, teljesen szubjektív kérdés. Pont ezért kell ezt a kérdezőre bízni.
Érdemes esetleg azt is figyelembe venni, hogy az általunnk leginkább kedvelt előadók min játszanak, ahogy írtam, akár a kinézetet is, érdemes sok zenét hallgatni, érdemes a hangszerboltban megpengettetni a kinézett hangszereket az eladókkal stb stb. Nem olyan bonyolult ez. Nem hülyék az emberek, a kezdők sem, fülük is van. Illetve érdemes azzal a feltételezéssel indulni, hogy nem is nyámnyila anyámasszony katonái, szóval eltekinthetünk a húrok ujjbegyekre gyakorolt hatásától.
@14: Fémhúrosból és nylonhúrosból is vannak nagyon-nagyon jók és borzalmasan rosszak is, és a kettő között minden. Önmagában, mint gitártípus nem jobb a fémhúros a nylonosnál, és a nylonos sem a fémesnél, csupán tökmás a kettő. Ezért kell neked eldönteni, neked melyik tetszik jobban. Youtube és hallgass annyi gitárzenét, amennyi belefér, illetve látogass el hangszerboltokba és megkérni az eladókat, hogy játszanak neked rajta.
A pengetővel pengetés nem fog sokat segíteni, nem a pengető kezed ujjbegyei fognak fájni, hanem azok, amikkel lenyomod a húrokat. De ennyi bele kell, hogy férjen :)
"Nem hülyék az emberek, a kezdők sem"
"Pengetővel használnám a gitárt szóval kétlem, hogy annyira fájdalmas lenne"
:)))))
Nem azt mondom, hogy hülyék, de alapvető dolgokkal sincsenek tisztában a kezdők, látod. Erről beszéltem.
Mondjuk azon gondolkozom, hogy ha a Sia Cheap Trills a példa, akkor tulajdonképpen mit és hogyan is akar játszani a kérdező... mert lehet akusztikus gitárral ilyet, amit honfitársunk példaszerűen bemutat:
https://www.youtube.com/watch?v=0-4xtawaQH8
de hát ezt pont nem pengetős játékkal lehet prezentálni.
Aztán lehet valami ilyesmit akar:
https://www.youtube.com/watch?v=O3CupEElF1E
de ezt meg nem akusztikus gitáron lehet jól előadni.
Szóval Szabolcs, te tulajdonképpen akkorsikálni szeretnél? Azaz ilyesmit:
https://www.youtube.com/watch?v=54pU9Ry6ZvY
Vagy te sem tudod még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!