Mennyivel roszabb egy olcsó kategóriás gitár mint egy drágább?
@6: Hehe, kitalálod a gondolataimat, kb ugyanerről regéltem itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__9603863-ti-..
Hiába van valakinek nyolc HB gitárja, olyan, mintha csak egy lenne.
Simán való olcsóbb gitárba is drágább hangszedő.
Az, hogy mennyire számít a fa egy elektromos gitárnál heves viták tárgya már a trójai háborúk kora óta. Én a magam részéről úgy gondolom, hogy nullától különböző mértékben befolyásolja egy gitár hangját, de nem ez a legjelentősebb tényező.
A minőségibb hangszedő, meg a 20 ezer forint azért kicsit neccesen jön össze, ha nem szettbe veszed. Gondolom, darabjára gondolsz 20 ezret, szóval egy két hangszedős gitárba 40 ezer. Esetleg meg lehet csípni okés hangszedőket annyiért, de szerintem a minőségi hangszedőt inkább kissé magasabb árkategóriában keresd.
Én kettőt ajánlottam neked konkrétan, Seymour Duncan Phat Cat-et blueshez, aminek kb 35 ezer forint darabja, illetve DiMarzio The Tone Zone-t metálhoz, ami 25 ezer. Ez így 60 ezer a két hangszedőért. Természetesen ez csak egy példa volt, avn millió jó hangszedő, de nagyjából úgy reális, ha egy 60-at rászánsz a kettő darabra.
Plusz akkor érdemes hangolókulcsokat sceréltetni, ki lehet a teljes elektronikát cserélni, úgy, ahogy van, mindenestől, potikkal együtt, a híd, meg a szemöldök is esélyes, hogy cserélendő valami jobbra stb stb.... Kérdés, megéri-e ez, vagy sem... ha jó annak a gitárnak a nyaka, már hogy tényleg úgy igazán jó, akkor megérheti. Egyéni ízléstől és beállítódottságtól függően persze. De én inkább vennék egy jobbféle alapgitárt tuningra - ahogy mondtam is, pl egy Epit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!