Miért van az, hogy az első tíz legnépszerűbb dalból én egyet se ismerek? Én hallgatok rossz zenáét, vagy mindenki más?
Nem kell végletekben gondolkodni. Te sem hallgatsz rossz zenét, más sem, legfeljebb a te stílusod nem egyezik a többséggel.
Nyilván a legtöbbet játszott zenék a mainstream popzenék, amiket nem azért hallgatnak mert olyan rosszak.
A listából én is csak 2 zenét ismerek meg címről. Belehallgatva a 10 dalba, még 2 másik zenét felismertem csak a zenéjéről és még kettőt csak a szövegéről, és mégsem tudtam hogy ő(k) az előadó(k).
"Nyilván a legtöbbet játszott zenék a mainstream popzenék, amiket nem azért hallgatnak mert olyan rosszak."
Mit akarsz ezzel mondani, én nem egészen értem ezt a dolgot. Zenét azért hallgat az ember, mert jó. Azzal hogy popzene valami olyasmit akartál kifejezni, hogy ez olyan zene, ami a legtöbbek ízlését nem sérti, és mondjuk közösségben is lehet hallgatni, buliba, vagy háttérzenébe, rádióba stb. Amit én megértek, hogy ebben a kategóriában ezek a legnépszerűbbek. Csakhogy itt a Spotify-ról van szó, ami tipikusan az, hogy magadban a füleseden mit hallgatsz úgy, hogy közben mások nem hallják. Ilyenkor mindenki a neki kedves zenét hallgatja, nem? Nincs értelme annak, hogy én most direkt az a népszerű popzenét hallgassam, amit a buliba beraktak vagy a rádióban szól, mégha nem is olyan jó.
Ez pontosan így van, csak a legtöbb emberenek nincs saját ízlése, vagy hajlandósága/intelligenciája ahhoz, hogy ezt végiggondolja, plusz még van egy réteg, akiknek mondjuk tényleg ez tetszik. Össze tud azért így jönni az a nagy hallgatottság.
Ez akkor is így volt, amíg nem volt spotify, vagy internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!