Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Neked mi a legfontosabb a...

Neked mi a legfontosabb a zenei hangminőségben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt basszus, tisztaság vagy csak teljesítmény, esetleg részletezés?
2018. szept. 25. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Részletesség, tisztaság nagyjából ugyanaz. És igen, az igazi hangminőséget ezek jelentik. Na meg persze a valósághűség, és ez magával vonja az összes hang pontos visszaadását, a basszusét is. A túltolt basszus viszont torzítás, nem áll rokonságban a jó hangminőséggel.
2018. szept. 25. 22:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Minden együtt. Így van, a tisztaság és a részletezés kb. ugyanaz, mert minél tisztább a hangzás, annál jobban lehet érteni a szöveget, de azért basszus is kell bele, anélkül kissé unalmas lenne! A teljesítmény már inkább attól függ, hogy hol, mekkora helyen hallgatod, és hogy zárt térben vagy szabad területen, hogy az alapján tekerd fel az ideális hangerőre!
2018. szept. 25. 23:42
 3/3 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a hangminőség specifikusabb aspektusainak fontosságát főleg maga a zene stílusa határozza meg. Az, hogy az ember minden apró részletet ki tudjon fülelni, és legyen fizikai hatása a zenének, az fontos tud lenni olyan zenékben, ami erősen a hang-textúrákra épít (pl. ambient, post-rock vagy zajzene), illetve olyanokban, ahol sok minden történik egyszerre (pl. jazz vagy szimfonikus), de mondjuk egy Lil Pump számnál nekem csak az számít, hogy üssön a basszus, meg ne hangozzon úgy, mint egy kétezres évek eleji Movie Maker-ben renderelt 240p-s lyrics videó a YouTube-ról. Egyes zenék hangzásán meg pont, hogy javítani is tudnak a "hibák", pl. egy punk rock, vagy egy black metál albumnak kimondottan jól áll, ha gyenge a felvétel minősége, meg a mixelés (egyes előadóknak kimondottan céljuk tökéletesíteni ezt a rossz hangzást). Meg ott van mondjuk a Portishead Roads című dala, aminek a híres new yorki élő felvételére láttam már pár embert panaszkodni, mondván, hogy a lábdobnál mindig begerjed a basszus és emiatt az összes hangsáv torzul minden ütemnél, de én ezt pont, hogy nagyon szeretem abban a felvételben, mert ad az egésznek egy olyan intenzitást, ami az album verzión nincs meg.

Ha viszont nem megyünk bele ilyen részletekbe, hanem csak úgy általában beszélünk hangminőségről, akkor én is azt tudom mondani, amit az első két válaszadó, hogy a legjobb az, ha minden szempontból minél jobb a hangzás.

2018. szept. 26. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!