Olyan zene ami klasszikus de ugyanakkor modern?
Olyasmit keresnék mint anno volt a PRINCESS, nem feltétlenül HUN, csak hogy klasszikus zenék legyenek de modern köntösben, kicsit ütemesebben.
Tudnátok ilyet ajánlani?
a metál a 60-as években alakult és a 80-as években érte el a világcsúcsot, nem mondanám modernnek :) ennél modernebb a 90's évek disco stílusa is :D
én inkább
POP,
EuroDance,
Techno
stílusra gondoltam, mint mondtam pl. PRINCESS, ott is a gépzene dominál klasszikus hegedű alapon.
A filmzenék, meg videojátékzenék nagy része.
Ez meg ugyan pont, hogy nem ütemes, hanem inkább lehangoló, melankolikus, de a Worrytrain nevű projekt alatt kijött albumok is egészen modern beütésű nagyon jó kortárs klasszikus zene. A Fog Dance, My Moth Kingdom-ot pont nem olyan rég vettem meg: https://www.youtube.com/watch?v=NOnOFbDjPDo
Ezt tudom ajánlani. ;)
és pl. ez a
lindsey stirling
vonal, ehhez hasonló?
#7 Lindsey Stirling-hez kimondottan hasonló előadót nem ismerek, de szokott más mai vonósokkal koncertezni, szóval szerintem rájuk rá lehet nézni.
Viszont ha ilyen nagyon modernizált kortárs vonós zene, akkor nekem elsőként a Vitamin String Quartet jut eszembe. Saját számuk tudtommal egy darab sincs, viszont pop, hip-hop, metál, meg rock műfajokban rengeteg számot dolgoznak fel és némelyik véleményem szerint jobban sikerül, mint az eredeti.
klasszikus trance zenéket merem ajánlani, csak hogy néhány nevet említsek:
push, plastic boy, m.i.k.e. (ez egy ember, csak különböző művészneveken), robert miles, rank 1, veracocha...
de ha rákeresel youtube-on, hogy "orchestral trance", rengeteg ilyen mixet találsz, gondolom újabbakat azoknál, mint amiket én ajánlottam.
Esetleg house, főleg deep house kategóriában érdemes még nézelődni, pl. Nu, Dole & Kom, Tube & Berger, Ten Walls...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!