Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha valaki magas szinten...

Ha valaki magas szinten játszik egy hangszeren, annak mennyit kell gyakorolnia, hogy tartsa a szintet?

Figyelt kérdés

Minden nap gyakorolnia kell? Vagy mennyi idő kihagyása látszik meg?

https://www.youtube.com/watch?v=jP5mlAGcN8s

https://www.youtube.com/watch?v=z9X2pQXKkYo

Az egyik videó zongora, a másik gitár és basszusgitár. Körülbelül ilyen technikai szintre gondoltam. Nem feltétlenül a leghardcorabb magasságokra. Írhatnak más hangszeresek is, csak azért ezeket linkeltem mert ilyen hangszereken játszom többé-kevesebb sikerrel.

2018. szept. 12. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Zongoráról van szakértői hozzászólás:

„Ha egy napot nem gyakorolok, azt már észreveszem, ha kettőt nem, azt már a közönség is észreveszi.” Liszt

2018. szept. 12. 15:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó de ez nem hangzik túl meggyőzően nem tudom, hogy ezt kiknek mondta, de inkább ilyen motivációs szövegnek tunik. Inkább valódi tapasztalatok érdekelnének. Szoktam látni régebben, hogy hangszeres zenészek is irkálnak ide. Főleg azert erdekelne mert tudom hogy pár év múlva kevesebb időm lesz hangszeren gyakorolni.
2018. szept. 13. 07:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor bocs, hogy beleszóltam, de attól tartok nem fogsz választ kapni a kérdésedre azoktól akiktől szeretnél. Valójában néha azért válaszolok ilyen kérdésekre, mert esélyesebb, hogy kijavítják a "rossz" válaszokat, mint hogy magára a kérdésre reagáljanak. :D

Amit megtanulsz nem fog elveszni, ha éveket hagysz ki akkor sem. A gyakorlatból jössz ki valamennyire, de hamar visszarázódsz. Viszont hangszeren játszani vagy megszeret valaki vagy nem, vagy talán néha egy bizonyos hangszerekhez is lehet vonzódni. Ha megszereted minden nap kedvet érzel hozzá, hogy játsz rajta. Azért olyan szép az a fenti idézet, mert többféle értelmezése lehet. Máskép érzi meg a gyakorlás hiányát az aki jatszik és az aki hallgatja. Nem gondolom hogy sokak fülét bántaná, ha Liszt egy hónapos kihagyás után gurulna a zongora elé. :D

Pontosíthatnád a kérdést, miért szeretnél "szintet tartani". Ez nem olyan mint egy nyelvismeret, állandóan van tovább, és persze úgyis lehet mint egy edzéstervet csinálni és leülsz reggel meg délután 2 órát gyakorlatozni, biztos lesz eredménye, de értelme nem sok. Bár lehet valaki így szereti meg nem tudom. A "magas szint" amit kérdeztél, az tutira napi gyakorlás. De csak azért nem zenélni mert nem lesz rá időd minden nap, hülyeség. Csak hiányozni fog. Ha meg nem fog, akkor meg egyre ritkábban játszol. Ezért értelmetlen a kérdés. Szoktak ide járni mindenfélék, bár olyat még nem láttam, hogy valaki "magas szintű zenészként" szólalt volna fel a témában. Mire válaszoljanak pontosan? Hogy megéri-e neked zenélni most, ha később kevesebb időd lesz rá?

2018. szept. 13. 10:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát csak annyi, hogy mindhárom hangszeren kábé olyan közepes szinten vagyok technikai értelemben, de most pl gitáron elkezdtem komolyabban fejleszteni a technikai tudásom, és érzem is a fejlődést, csak hát rengeteget kell gyakorolnom hozzá, és felmerült az, hogy ha majd kevesebb időm lesz zenélni, vagy újra a zongora kerül előtérbe, akkor lehet hogy el is kopik ez a tudás, mert most majdnem egész nap gitározok ugye..
2018. szept. 13. 11:43
 5/6 A kérdező kommentje:
De lehet hogy le kéne mondanom a profivá válás vágyától. Főleg 3 hangszeren. Még ha ebből élnék meg, akkor talán lenne realitása, de így meg mindegy. Majd zenélek amennyit tudok, meg akarok, és kiderül, hogy mennyire elég ez. Végül is minden ember más. Legalább annyira fontos a testi része a dolognak mint a szellemi. Mert a technika az végül is valamiféle sport, csak itt az ujjak végeznek különféle apró mozgásokat, nyilván itt is számít a tehetség, hogy ki mennyire képes bánni a testével.
2018. szept. 13. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha megtanulsz játszani, akkor azon a szinten később is tudni fogsz játszani, legfeljebb kijössz a gyakorlatból, és időbe fog telleni mire ismét azon a szinten leszel a gyakorlatban is.
2018. szept. 15. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!