Ha valaki magas szinten játszik egy hangszeren, annak mennyit kell gyakorolnia, hogy tartsa a szintet?
Minden nap gyakorolnia kell? Vagy mennyi idő kihagyása látszik meg?
https://www.youtube.com/watch?v=jP5mlAGcN8s
https://www.youtube.com/watch?v=z9X2pQXKkYo
Az egyik videó zongora, a másik gitár és basszusgitár. Körülbelül ilyen technikai szintre gondoltam. Nem feltétlenül a leghardcorabb magasságokra. Írhatnak más hangszeresek is, csak azért ezeket linkeltem mert ilyen hangszereken játszom többé-kevesebb sikerrel.
Zongoráról van szakértői hozzászólás:
„Ha egy napot nem gyakorolok, azt már észreveszem, ha kettőt nem, azt már a közönség is észreveszi.” Liszt
Akkor bocs, hogy beleszóltam, de attól tartok nem fogsz választ kapni a kérdésedre azoktól akiktől szeretnél. Valójában néha azért válaszolok ilyen kérdésekre, mert esélyesebb, hogy kijavítják a "rossz" válaszokat, mint hogy magára a kérdésre reagáljanak. :D
Amit megtanulsz nem fog elveszni, ha éveket hagysz ki akkor sem. A gyakorlatból jössz ki valamennyire, de hamar visszarázódsz. Viszont hangszeren játszani vagy megszeret valaki vagy nem, vagy talán néha egy bizonyos hangszerekhez is lehet vonzódni. Ha megszereted minden nap kedvet érzel hozzá, hogy játsz rajta. Azért olyan szép az a fenti idézet, mert többféle értelmezése lehet. Máskép érzi meg a gyakorlás hiányát az aki jatszik és az aki hallgatja. Nem gondolom hogy sokak fülét bántaná, ha Liszt egy hónapos kihagyás után gurulna a zongora elé. :D
Pontosíthatnád a kérdést, miért szeretnél "szintet tartani". Ez nem olyan mint egy nyelvismeret, állandóan van tovább, és persze úgyis lehet mint egy edzéstervet csinálni és leülsz reggel meg délután 2 órát gyakorlatozni, biztos lesz eredménye, de értelme nem sok. Bár lehet valaki így szereti meg nem tudom. A "magas szint" amit kérdeztél, az tutira napi gyakorlás. De csak azért nem zenélni mert nem lesz rá időd minden nap, hülyeség. Csak hiányozni fog. Ha meg nem fog, akkor meg egyre ritkábban játszol. Ezért értelmetlen a kérdés. Szoktak ide járni mindenfélék, bár olyat még nem láttam, hogy valaki "magas szintű zenészként" szólalt volna fel a témában. Mire válaszoljanak pontosan? Hogy megéri-e neked zenélni most, ha később kevesebb időd lesz rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!