Csak engem irritál nagyon a Margaret Island énekesnőjének, Lábas Viktóriának a hangja és a nem létező artikulációja?
Engem nem irritál, kifejezetten szeretem ahogy énekel és nagyon passzol ahhoz a stílushoz amit ők képviselnek.
Az előttem lévőnek pedig... Komoly intelligencia poht ahhoz kell, hogy valaki megértse ezeket a szövegeket. Ha tényleg van közöd a művészetekhez, akkor azt is tudhatnád, miszerint nem mindennek a szószerinti jelentését kell venni. Bármilyen érzést, gondolatot bele lehet képzelni ezekbe a szövegekbe.
Nekem az a problémám vele, hogy nem értem, mit énekel.
Anno egy raktárban dolgoztam még diákmelóban, és ott egész nap szólt a rádió, és minden félórában leadták az Eső c. számot.
Én abból csak annyit értettem, hogy "Ha esik test a tep atereptetepp, töpptöröpp a terepteptepp" vagy valami ilyesmit. :D
Már idegesített, hogy mi a farkamat énekelhet... Hát megnéztem. Mondjuk úgy, hogy továbbra sem értem, miről énekel, de legalább a szavakat már értem. :)
Meg így legalább vicces az a kávé reklám, amiben a külföldre költözött fiút várja haza az anyja, meg a család - igaz, csak az instrumentális verzió szól, de azért elég nagy baromság volt egy ilyen családos, gyerekes reklámba egy szeretkezős számot betenni háttérnek. Tényleg nem volt más?
Érdekes, mert én sem értek egyet azzal, hogy ha valaki népiesen énekel, akkor el vannak ájulva tőle, hogy jaj, de gyönyörű. Nekem nem az, pl. Rúzsa Magdinak jó hangja van, de nekem jobban tetszene, ha nem lenne a jellegzetes hanghordozása.
A Margaret Island jelenségben engem az zavar, hogy alapvetően nagyon túlértékelt az egész: ha valaki választ egy jól sikerült nevet, akkor tuti sikere lesz, míg ha nem jó a név, akkor a kutyát sem érdekli, bármennyire is jó a produkció. Pl. Tóth László a B nélkül vagy Gundel Gábor a Takács nélkül soha sem lettek volna negyed annyira népszerűek, tehetség ide vagy oda. Ugyanígy ha Margitsziget néven szerepeltek volna, nem lett volna Budapest Park nagyszínpad sem. Ezek nem bizonyított dolgok, de határozottan így gondolom. Nálam egytől ötig skálán gyenge hármas.
Ez a nő gúnyolódik a tájszólással! Ahonnan ő származik, ott nincs tájszólás! Undoritó az egész! Bródy a kitalálója, mit várhatunk! Ő utalja a magyarokat. Ezzel a háttérrel minden érthető.
Nem lehet összehasonlítani Ruzsa Magdival, ő tud énekelni és belőle pont kinevelték a tájszólását.
én is így vagyok vele.
sztem a nők többsége képes ilyen szinten énekelni félév gyakorlás után, illetve nem is nagyon nevezném éneknek, amit művel.
vki felhozta a dalszövegeket, tényleg botrányosan gyengék, de sajnos ebben nincs semmi meglepő, a magyar együtteseknek (tisztelet a kivételnek) sose ment a dalszövegírás.
Ez nem tájszólás, könyörgöm. Így a pesti plázaööö azok beszélnek.
Ez a liba fonyódi, ott nincs tájszólás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!