Milyen gitárt javasolnátok keményebb, s egyben egy lágyabb hangzás elérése érdekében, Ibanez, vagy Schectert?
Jelenleg egy Epi Les Paul-om van egy király Seymour hangszedővel, így a keményebb műfajban jól megállja a helyét, viszont Clean hangzásban nem tejesíti az igényemet - sokkal inkább szeretnék egy Stratósabb hangzást. Nos a megoldás az lenne, ha beszereznék egy remek stratót, de nem éri meg nekem, hogy oly sok pénzt kiadjak egy Fenderért, amikor elsősorban a zúzósabb zenét szeretem.
Leginkább egy univerzálisabb gitárt szeretnék, amely mindkét célra megfelel, ezért gondoltam egy superstrat-ra, s rendekezzen megfelezhető hangszedőkkel, juhar nyakkal rendekezzen. Ha létezik egy ilyen ‘multifunkciósabb’ gitár, hajlandó volnék a prémiumabb kategória felé is elmenni. Schecter és Ibanez az, amivel szimpatizálok, de ezekből akkora választék van, hogy már gondolkodni sem tudok :D Mit javasoltok?
Ugyanaz jutott nekem is eszembe, mint az egyesnek, hogy itt a humbucker felezés lehetne a megoldás.
Egyébként márkákra általánosítani (Ibanez, vagy Schecter) nincs sok értelme.
Nekem is pont egy olyan Epim van, pont egy olyan SH hangszedővel a hídon - csak én 80-ért vettem kemény tokkal :D Nem tudom elképzelni, hogy lehet ebből a testből egy fenderesebb hangzást hozni, azáltal, hogy megfelezzük a potikat. Haveromnak pont ilyen felezős potis Epije van, úgyhogy meghallgatom legközelebb.
Köszi a javaslatokat, valószínűleg egy Ibanezt fogok venni, csak még nem tudom, hogy milyet :)
Fenderes hangzást csak Fenderből tudsz kihozni, esetleg Suhr-ból, ha van egy misid gitárra. Esetleg Godin vagy G&L, de inkább nem.
Ha fenderes/stratos hangzás kell, de gyakran zúznán, vegyél akkor egy HSS konfigurációjű Floyd Rose tremolós Fender Strato-t, vagy egy HSH-sat, nem Floyd Rose ugyan, de elég brutál.
Tessék:
- Floyd Rose HSS: [link]
- HSH: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!