Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a gitár gerjedésének...

Mi a gitár gerjedésének frekvenciája?

Figyelt kérdés
Nehéz kérdés, de hátha van itt egy hangmérnök aki tud válaszolni. Próbálgattam az EQ-t tekergetni, de nem találom azt a pontot ahol megszűnik a gerjedés és a hang minősége is jó marad.
2010. jún. 20. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
hát, nem tudom hogy eq-val azt hogy lehet megcsinálni, végülis vannak külön zajzáró pedálok, azok arra vannak kiképezve, olyannal nem próbáltad még?:D
2010. jún. 20. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:

A gitár kétféleképpen tud gerjedni.

Ha a húrja gerjed, és zavar, vedd lejjebb a gaint. Nincs kimondott frekvenciája, bármelyik húr bármelyik üveghangján tud gerjedni.

A másik féle gerjedés az, amikor lefogott húrokkal gerjed a gitár. Ilyenkor általában a húrlábat tartó rugók szoktak a ludasak lenni. Csavarozd le a hátulját, és tömj a rugók közé egy zoknit!

Üdvözlettel:

Egy hangmérnök.

(u.i.: Magyarországon összesen 6 darab hangmérnököt képeztek, őket is a Színművészeti Egyetemen. Annak a valószínűsége, hogy valaki kiment külföldre hangmérnökséget tanulni, és nem maradt kint, igen kicsi az esélye, szóval itthon van némi hangmérnök, és nagyon sok hangtechnikus, aki mind hangmérnöknek mondja magát. Nekem csak azért van pofám, mert a Magyar Rádióban végeztem hangmesterként, és van egy villamosmérnöki diplomám. Ezt csak érdekességként.)

2010. jún. 20. 23:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem vagyok anyagilag így megdobva, zajzáróm nincs, nem is tudom lesz-e. A gitár line-inből volt felvéve, szerintem az elektronika nincs jól lefedve, lehet elviszem egy hangszerészhez. Egyébként fix húrlábas, rugók kihúzva, de köszönöm a segítséget:D
2010. jún. 21. 14:45
 4/4 anonim válasza:
Ha line-inen keresztül veszed, akkor cask vegyél vissza a kimeneti hangerőből vagy a gainből, aszt' jó lesz.
2010. jún. 23. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!