Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tanuljak meg otthon...

Hogyan tanuljak meg otthon egyedül gitározni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már annyi mindent kipróbáltam, de nem megy. Nem értem hogyha lefogok egy akkordot akkor utána milyen tempóban, illetve hogyan pengessek. Ezt senki nem írja le. Ha tudtok segíteni azt nagyon megköszönöm.

2018. júl. 24. 16:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Írj privátot,ez hosszabb folyamat,nem csak 1 válasz és Hendrix leszel :)
2018. júl. 24. 17:10
 2/5 anonim válasza:

Igaza van az előttem szólónak. Nehéz ezt egy válaszban megírni, de megpróbálok segíteni.

4 éve tanulok saját magamtól gitározni főleg rock/metal stílusban. 17/f

Nagyban függ ez attól is, hogy milyen gitáron játszol. Elektromos? Vagy akusztikus? Ha elektromos gitáron játszol feltételezem, hogy nem csak akkordokat fogsz játszani mivel sokkal több lehetőséged van választani, hogy mit is szeretnél pontosan. Szóval mindenféleképpen ajánlom, hogy használj metronómot. Állíts be egy neked tetsző sebességet, és arra próbálj pengetni.(Ez ugyanúgy igaz az akusztikus gitár esetében is.) Gyakorolhatsz még bizonyos skálákat is, mivel ezekre épül a gitárszólók nagy része (feltéve ha szólózni szeretnél). Ha ezek nagyjából mennek, akkor elkezdheted őket kombinálni, bár ez már inkább a zeneírás része a dolognak. De interneten rengeteg féle videó van, amiben egyszerűbb riff-eket, de akár komplett számokat is megtanulhatsz, szóval érdemes körülnézni.

Ha akusztikus gitáron tanulsz, akkor a metronómos dolog ugyanúgy működik, de itt gondolom akkordozol, mintsem hogy minél komplikáltabb riff-eket tanulj meg. Ha az alap akkordokat tudod, akkor megpróbálhatod őket egymás után rakni, és ezzel összeállítani egy kisebb "számot". Hidd el, hogyha nem is egyből, de egy idő után ráérzel és menni fog. Csak nem szabad feladni 😊.

Emlékszem engem még a Rocksmith nevezetű játék vezetett bele a gitár világába, és azóta nem tudok szabadulni, bár nem is akarok. Kitartás az egész, és bármit negtanulsz majd, hidd el!

Remélem tudtam segíteni, hajrá!

2018. júl. 25. 22:55
 3/5 Mojjo ***** válasza:

Azt hiszem, az előttem szólóknak nem sikerült megérteniük a problémád.

Pengetési ritmust azért nem ír senki az akkordokhoz mert egyrészt egy adott dalt többfélével is lehet kísérni, másrészt meg mindenki hallja fülre, hogy mi jó hozzá és mi nem. Ennek ellenére nem probléma, ha eleinte neked nem megy. Próbálj ki többféle pengetési ritmust, és próbáld énekelni közben a számot - legalább magadban. Fülelj és hallani fogod, mivel működik és mivel nem.

Persze, nem árt, ha tudsz kellően sokfélét. Ha kell ehhez neked oktatóanyag, youtube, strumming patterns. Ha kellően jól tudsz angolul, máris válogathatsz millió oktatóanyagból.

2018. júl. 25. 23:54
 4/5 anonim válasza:
Nekem is hasonló problémám van. Egy csomó számnak meg szeretném tanulni a pengetését de nincs meg neten. A Pál utcai fiúk- Mi vagyunk a grund c.számának hogy van a pengetése?
2018. júl. 29. 10:54
 5/5 Mojjo ***** válasza:
@4: Olvasd el a hármas hozzászólást.
2018. júl. 29. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!