Ausztriai munkavállalás céljából érdemes Kőszegre költözni? Vannak ott lehetőségek?
Nagyon nagy tévedés ! Most épül az autóút direkt Bécs fele Kőszegről.
De Pl. Graz, Salzburg ,Villach, Tarvisio (Ital.) könyebben és jó úton elérhető(mint pl. Sopronból !)
Az eredeti kérdés a következő volt :
"Ausztriai munkavállalás céljából érdemes Kőszegre költözni?"
A közlekedés szempontjából nemcsak az új autóút, hanem a határtól (Rattersdorf-Liebing) induló buszok is praktikusak. Ilyen Szombathelyen (sőt Sopronban) sincs.
Persze nagyot dobna a régi vasútvonal helyreállítása , amely az osztrákokhoz vezetett át,(és ott még üzemeltetik , karbantartják !
Kőszegen egyetlen (!) családot sem ismertem, ahol legalább az egyik kereső, de inkább mindkettő ne Ausztriában dolgozna (csak vállalkozóról tudok, ahol ne így lenne), ezzel szerintem az alapkérdést megválaszoltam.
Annyiban változott ez az elmúlt pàr évben, hogy a szakmunkásként kereshető bérek az 50 000 forint össz KATA adóteher mellett utolérték, sőt, meghaladták az osztrák fizetéseket, így sokan inkább már itthon kisvállalkoznak.
Nem tudom, mennyire speciális munkád van, de a határtól 5-10 percre is annyi lehetőség van, hogy az utóbbi 8 évben, egészen a vírusig szó szerint az nem vállalt Ausztriában munkát, aki nem akart.
Nem emlékszem olyanra, hogy a Schlogl-nél, Thurner-nál, vagy Lutzmannsburg-ban ne lett volna munkaerőhiány.
Egyébként tökéletes autóút fut Bécs felé, a határ pedig jellemzően gördülékenyebb, mint a soproni.
Aki pedig “halott városnak” titulálta, az nem tudom, mit vár egy 10 000 fős kisvárostól. A főtér teraszai pezsegnek, nyáron minden hétvégén koncertek voltak, rendezvényekben bővelkedünk, Szombathely pedig 10, csúcsidőben 20 perc autóút, akkor ugrasz le, amikor akarsz, 16 km táblától tábláig, időben Pesten egy kerületen belül sokszorosát ülöm dugóban.
..."Annyiban változott ez az elmúlt pàr évben, hogy a szakmunkásként kereshető bérek az 50 000 forint össz KATA Figyu:(TE NEM MARIRA GONDOLTÁL ??? BIZTOS,H.JÓ A "KATA"???) adóteher mellett utolérték, sőt, meghaladták az osztrák fizetéseket, így sokan inkább már itthon kisvállalkoznak."....
ÉN MEG ÚGY LÁTOM, H. K.SZEGEN EGY HOZZÁÉRTŐ EMBERT SEM LEHET TALÁLNI, MERT MIND KINT DOLGOZNAK.SAJNA EZEN MÉG A COVID IS ALIG VÁLTOZTATOTT ANNAK ELLENÉRE, H.PUJÁN(OP) NAGYOT ZUHANT MINDENBŐL A KERESLET-ÍGY A M.ERŐKERESLET IRÁNYÁBA IS.
DE A MAGYAR , AKI É R T AHHOZ, AMIT CSINÁL MÉG MINDÍG KURRENS CIKK. (Nem is beszélve arról, h. aki szabályosan van , annak valami egészen más szociális ellátás, nyugdíj, eü. szolgáltatás dukál előbb-utóbb !)
NAGYON KÍVÁNCSI LENNÉK , KI AZ ,AKI ÖNKÉNT ÉS DALOLVA HAGYJA OTT A SÓGOROKAT !ÉN ÚGY HALLOM, MINDENKI AZT KAJTATJA, HOVA LEHET KIMENNI GÁLYÁZNI !
AZ MEG, H. NŐNEK A KERESETEK K.SZEGEN -AZON TÚL, H. JÓ ALAPBAN EZ A DOLOG - ANNAK A KÖVETKEZMÉNYE, H. MÁR MINDENKI KINT VAN !
“ÉN MEG ÚGY LÁTOM, H. K.SZEGEN EGY HOZZÁÉRTŐ EMBERT SEM LEHET TALÁLNI, MERT MIND KINT DOLGOZNAK.SAJNA EZEN MÉG A COVID IS ALIG VÁLTOZTATOTT ANNAK ELLENÉRE, H.PUJÁN(OP) NAGYOT ZUHANT MINDENBŐL A KERESLET-ÍGY A M.ERŐKERESLET IRÁNYÁBA IS.
DE A MAGYAR , AKI É R T AHHOZ, AMIT CSINÁL MÉG MINDÍG KURRENS CIKK. (Nem is beszélve arról, h. aki szabályosan van , annak valami egészen más szociális ellátás, nyugdíj, eü. szolgáltatás dukál előbb-utóbb !)
NAGYON KÍVÁNCSI LENNÉK , KI AZ ,AKI ÖNKÉNT ÉS DALOLVA HAGYJA OTT A SÓGOROKAT !ÉN ÚGY HALLOM, MINDENKI AZT KAJTATJA, HOVA LEHET KIMENNI GÁLYÁZNI !“
Ezen nincs mit “kajtatni”, aki akar, kimegy. A vendéglátást leszámítva még a vírus óta sem állt meg az élet, anyósom 2x váltott munkahelyet március óta. Nem eredmény, hanem döntés kérdése, igazolja ezt az is, ahogy te is írtad, egy időben szinte mindenki kint dolgozott.
Kik jönnek haza? Rengetegen. 1400-2000€-ért senki nem fog kint gályázni, amikor itthon 50 000-es napidíjakat benyöghetnek úgy, hogy a maguk urai és 3 hónappal előre tele a naptár.
Az összes kisvállalkozó szakmunkás asztalostól a fűtésszerelőn át a klímásig egykori Ausztriába ingázó.
"Halott város.NEM ! EGYETEMI VÁROS !!! Talán ha foglalkozna vele valaki jobb lenne, de jelenleg nem fejlesztenek semmit"...
Ld.BENCÉS SZÉKHÁZ, JURISICH-VÁR ,(ÉS VÁRSZINHÁZ),ÚJ AUTÓÚT AUSZTRIÁBA, ÚJ PIACTÉT ÉS ÉPÜLETEK,BORTERASZ(SZULEJMÁNDOMBI),SZULEJMÁNKILÁTÓ(PONCZIHTEREK ÚTJÁN),ABÉRT TÓ ÉS SZABADIDŐKÖZPONT, MEGÚJULT SZOMBATHELY-KŐSZEG MOTORVONATOK,MADÁRRÖPTE AZ ALPOKALJA-NATURPARKBAN , STB. SOROLJAM MÉG ? ? ? ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!