Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A rockzenészek közül miért...

A rockzenészek közül miért törik össze sokan a gitárjukat a színpadon?

Figyelt kérdés
Csomó sok ilyet láttam már, hogy fogja a zenész, bevadul és összetöri a gitárt a színpadon. Ilyet miért csinálnak? Egyáltalán nem olcsó mulatság, plusz színtiszta barbarizmus, kinek ártott az a szegény gitár? Ezt érti valaki?

2018. júl. 18. 20:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Volt, aki úgy csinálta a show-t, hogy hogy ne tegyen benne nagy kárt, neki élete végéig ez volt a kedvenc gitárja, ma is megvan: https://www.youtube.com/watch?v=sYEEovuhsgY

Meg olyan is volt, aki tutira ment: https://www.youtube.com/watch?v=_-7toYWFEyk

2018. júl. 20. 17:48
 12/20 anonim ***** válasza:

és a lelkes kezdő gitárzúzók:

https://www.youtube.com/watch?v=hRv8VLzzERs

:D

2018. júl. 20. 19:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Valahogy fel kell aprítani a tűzrevalót :)
2018. júl. 20. 21:52
 14/20 Mojjo ***** válasza:

@9: Most jutottam rendes nethez. Tényleg nincs rendes gitárzúzás Slashről. Ezt véltem a címe alapján annak, de mobilnetről magát a videótnem néztem meg és bizony átverődtem a palánkon:

[link]

2018. júl. 20. 22:39
 15/20 anonim ***** válasza:

:D

szerintem amúgy is furcsa lenne, ha egy-egy hangszergyárnak a leghíresebb endorsere a színpadon zúzná szét a reklámozott terméket. bár a cég jól járna vele, ha a rajongók utánoznák, és minden koncertre új hangszert vennének, de alapból negatív üzenete lenne, hogy Slash szétver egy Gibsont. :D

2018. júl. 21. 08:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Ez tulajdonképpen a rockzene lázadó jellegének kimaxolása volt a 60-as években.

A hangszertörés persze lehet, hogy nem tetszik sokaknak, meg "a zenészek nem törhetik össze a hangszerüket, hisz az a társuk" dolgok, amiket szintén meglehet érteni. De a rock 'n' roll alapvető célja a hagyományok, a megszokott dolgok felborítása és elpusztítása volt, ebbe a hangszerpusztítás tökéletesen beleillett, csak sajnos ma már elterjedtek az olyan baromságok is, miszerint a gitárosnak ötvenmillió hangot kell kijátszania 3 másodperc alatt, a zenészeknek feltétlenül érteni kell a zeneelmélethez, meg hogy a zenének tisztának kell lennie, nem szabad a VU-féle zajongás stb...

Ezek az utóbbi 30 évben elterjedt gyökérségek, a rockzene halálát fogják egyszer okozni.

2018. júl. 21. 13:03
 17/20 Mojjo ***** válasza:
100%

@16: Őszintén nem tudom, miről beszélsz... Az őrült gyors tempó nem épp az utóbbi 30 év hülyesége, a klasszikus zenében is van rá bőven példa - a prestissimo tempójelzést sem unalmukban találtak ki az emberek. De ha csak könnyűzenénél maradunk, sőt, rocknál, az 50-es évek végi instrumental surf rockban gyakran használtak olyan sebessgű tremolo pickinget, amit bármelyik mai black metal banda gitárosa megirigyelhetne.

A zenész attól zenész, hogy ért a zenéhez. A szemész a szemhez, az építész meg ilyen-olyan épületek építéséhez. És ők sem panaszkodnak, hogy az anatómia, vagy a statika minek kell, ezek csak valamiféle hülyeségek. Egy zenész a zenéhez ért, zeneelméletestől. Persze, egy könnyűzenésznek nem a klasszikus formatan a legfontosabb, de skálákkal, összhangzattannal tisztában kell lennie, pláne ha zenét is szeretne írni. Én pont azt látom, hogy mostanában kezd menő lenni, hogy legyünk tökhülyék a zenéhez, de nevezzük magunkat azért zenésznek...

A zajongás meg sosem fog kimenni a divatból :)

2018. júl. 21. 13:56
 18/20 Botond1999 ***** válasza:

Ritchie Blackmore is törte a gitárokat, de nem mindig, eddigi pályafutása alatt kb. 60 gitárt tört össze. Ez a show része. Ehhez a Fender gyártól mindig kapott az eredeti Stratocasterhez megszólalásig hasonló, de nem annyira drága gitárokat.

https://www.youtube.com/watch?v=vcAjMB3hsq8

2018. aug. 6. 14:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyik az angolt töri, másik a gitárt, így megy ez.
2018. aug. 6. 15:01
 20/20 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem, ha valaki összetöri a gitárját, de egy párszor én is hallottam ilyenről és egyszer ezt is olvastam. Pl.:

[link]

"A mester a meghirdetett 23 órai kezdés helyett" itt kezdődik az a bekezdés, ahol ilyent olvastam.

2019. okt. 29. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!