Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Házi stúdió kialakítása?

Házi stúdió kialakítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan 10 éve "bedroom producer" vagyok, vagyis az én esetemben inkább livingroom, de ez mellékes.

Hamarosan nagyobb lakásba költözöm, ahol lesz kifejezetten egy stúdió szobám, viszont az akusztikai ismereteim eléggé felületesek.

Két szempont fontos nagyon: (relatív) visszhangmentesen/állóhullám mentesen tudjam hallani, hogy mit csinálok, illetve "férjenek el" a mély hanghullámok a szobában. És akkor nagyjából eddig terjednek az akusztikai ismereteim, hogy tudom (tudom?), hogy vannak hanghullámok amik fizikai valójukban nem férnek be X méretbe. Illetve ha két falfelület párhuzamos, akkor visszhangos lesz a szoba.

Jelenleg egy 5m x 3,5m-es szobában dolgozom, falig tolva az asztal, bútorokkal tele van a szoba, nem zavaróan visszhangos (az én fülemnek semennyire). Az új szoba viszont csak 3,5m x 2,5m lesz.

Terveim szerint a sarkokat 45 fokos szögben letöröm gipszkartonnal, kvázi basszuscsapdaként. A falakra párban legalább az egyik oldalra végig valamilyen hullámos felületet csinálok dísz falburkolattal vagy ha az nem jó elképzelés, akkor akusztikai szivaccsal. Az asztalt természetesen nem tolnám falig és a hangfalak is külön állványra kerülnének. A padlóra szőnyeg kerülne és a mennyezetet is "szabálytalanra" csinálnám meg.

A célom alapvetően nem egy tökéletes süketszoba létrehozása lenne, csak szeretnék a jelenlegitől nem rosszabb körülmények között dolgozni. Per pillanat sokat segít a sok bútor, hogy így nincs visszhang, de ott egy irattartó szekrényen kívül nem tervezek más bútort, így ezt máshogy kell megoldani. Illetve eleve a szoba mérete is kételyeket vet fel bennem.

Ezzel kapcsolatban várnék bármiféle véleményt, tanácsot. Köszönöm!

2018. jún. 28. 23:58
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!