Klasszikus zene kedvelők! Mit ajánlanátok?
Pár napja kezdtem ismerkedni a komoly zenével es eléggé megfogott. Viszont nem vagyok képben, szeretném a legjobb es legnépszerűbb alkotásokat meghallgatni. Megköszönném ha írnátok pár alkotást amit nem érdemes kihagyni. Vagy az is jo ha linket kapok ahol össze vannak válogatva a legjobb alkotások.
Amiket eddig hallgattam: Vivaldi: négy évszak, Mozart: Requiem, Bach: Air D-dúr szvitből, Beethoven 23. szonátája – Apassionata, Beethoven: holdfeny szonáta, Chopin: Nocturne.
1) Pachelbel, Canon in D major.
2) Charpentier, Te Deum. Prelude.
3) Vivaldi, The Four Seasons. Spring.
4) Bach, Cantata BWV. 147. Jesu, Joy of Man's Desiring.
5) Bach, Cello Suite No.1, BWV 1007. Prelude.
6) Bach, Toccata and Fugue in D minor, BWV 565.
7) Haendel, Messiah HWV 56, Hallelujah.
8) Haendel, Water Music HWV 348-350, Alla Hornpipe.
9) Mozart, Overture to The Marriage of Figaro, KV 492.
10) Mozart, Symphony 40 in G minor, KV 550. 1st Mov.
11) Mozart, Eine Kleine Nachtmusic KV 525.
12) Mozart, Rondo Alla Turca, KV 331.
13) Mozart, Piano Concerto No.20, KV 466. Romance.
14) Beethoven, Symphony No. 3, Heroica.
15) Beethoven, Symphony No. 5. Allegro con Brio.
16) Beethoven, Symphony No. 6, Pastoral.
17) Beethoven, Symphony No. 9. Choral.
18) Beethoven, Ruins of Athens Op. 113. Turkish March.
19) Beethoven, Bagatelle in A minor. Fur Elise.
20) Beethoven, Moonlight Sonata Op.27.
21) Schubert, Trout Quintet. Die Forelle Op. 114.
22) Schubert, Ave Maria.
Tudom hogy van amit már hallottál,de ebben a sorrendben hallgasd újra,hatalmas élmény lesz!
Én gitárosként az V. Magyar Táncot (Brahms) és a Tokkáta és Fúgát (Bach) szoktam játszani Szíjártó stílusban,zseniális,hallgasd meg!
Szerintem a legjobb, ha előveszed a középiskolás ének-zene tankönyvedet és időrendben végighaladsz az ott megemlített műveken. Azért jó időrendben haladni, mert hallhatod és így könnyebben megértheted, hogy hogyan fejlődött a komloyzene.
Ami sajnos fájdalmasan hiányzik a zeneoktatásból, az az afrikai, arab, indiai, távol-keleti... stb. zene, amik teljesen máshogy működnek.
Beethoven-Virus
Beethoven- 5. szinfónia
Mozart-Kis éji zene
Beethoven-9. szimfonia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!