Ti milyen zenét szerettek, milyen zenét hallgattok?
Japán rock/ visual kei, kpop 16/L
Kpop együttesek akiket szoktam hallgatni: Wanna One, BTS, EXO, VIXX, Monsta X, Seventeen, Got7, A.C.E, Pentagon, Shinee, Super Junior, Up10tion, B1A4, TRCNG, Cross Gene, Halo, Infinite, Stray kids, (most már kezdem átgondolni az életem...) Day6, N.flying, SF9, B.A.P, Winner
Amit ajánlanék: N.flying: Hot potato
Wanna one: Beautiful, Energetic
Monsta X: Dramarama, Shine forever, Beautiful
Cross Gene: Play with me
Exo: Growl, Monster
Sf9: K.O, Fanfare
De igazából a lista végtelen....
Visual Kei: The GazettE, Cløwd, Hyde, NCBL, UNiTE, Diaura, Girugamesh, Pentagon, DIV, Arlequin, Alice Nine, Dadaroma, lynch, Razor, Rides in Revellion, Versailles, X Japan, vistlip
Néhány szám: The GazettE: Falling
Hyde: Who’s gonna save us
Vistlip: Timer
Shellmy: shōjo jigoku (少女地獄)
Razor: DNA
Lynch: Evoke, Creature
Dadaroma: oboreru sakana (溺れる魚), Alice in underground (アリス・イン・アンダーグラウンド)
NCBL: Whiteout
Én főleg soft rockot, soult, és úgy az 1975-2005 közti zenéket szoktam hallgatni. Azelőttieket is szoktam, viszont mai popzenét(2010 utániakat) szinte egyáltalán nem hallgatok.
Előadók:Michael Jackson, Phil Collins, Sting, George Michael, Whitney Houston, Madonna, Sade, Celine Dion, Bryan Adams, Dire Straits, U2, Bruce Springsteen, Hall and Oates, Simply Red, Prince, Robbie Williams, Coldplay, Anastacia, Elton John, Genesis, The Police, Santana, Eric Clapton.
Miért nyírta volna ki a Bon Jovi a rockot? Kiváló zenekar. Még akkor is, ha 90-es és 2000-es évek remekművei után kezdenek hasonlóan gyenge albumokat csinálni, mint a 80-as években.
Látom, azért vannak itt jobb ízlésű emberek. :)
- rock: alternatív (Radiohead), progresszív/pszichedelikus (Pink Floyd), punk rock (Joy Division), indie (Arctic Monkeys), illetve magyarok közül az Esti Kornél a kedvencem
- szintipop (Depeche Mode, New Order)
- elektronikus (Jean Michel Jarre, Justice, Daft Punk)
- shoegazing (Slowdive)
Persze csak azokat, írtam le, amiket gyakrabban hallgatok, ezek mellett még van, amit ritkábban, vagy akiktől csak egy-két számot/albumot. Mostanában például ezt a zseniális albumot hallgatom igen gyakran:
19/f
A Bon Jovi és a teljes hair/pop metal a rockzenére mért legnagyobb csapások közé tartozik. Persze, később a Bon Jovi kezdett egy picit érettebbé válni, de az olyanokat mint a "Slippery When Wet" sosem lehet nekik megbocsájtani. Élen jártak a rockzene háziasszonyoknak készülő poppá való leépítésében.
Szerencsére azért a 80-as években is voltak kiváló rockzenekarok, mint a Smiths, a Pixies vagy az R.E.M. akik némi reményt jelentettek.
Hihetetlen elnevezéseket alkottál a glam metalra :D . Miért ártott a rockzenének, hogy bővítették a célközönségét? A R.E.M. ugyanolyan széles körökben volt népszerű, csak sajnos egyre gyengébb albumokat adott ki, de elismerem, hogy a 80-as években jobbakat, mint a Bon Jovi. Szerinted mitől jobbak, azon kívül, hogy nélkülük Green Day meg Linkin Park se lenne?
#19 Nem jó beszűkültnek lenni.
Minden stílusban találhatsz jó előadókat, ha jobban utánuk nézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!