Mi a legnehezebben eljátszható "szám" gitáron szerintetek? (vagy esetleg műfajonként)
Mondjuk a legbonyolultabb kvázi popszám, vagy metál, klasszikus, akármi attól függ ki milyen területen műveltebb.
Esetleg ha valaki nagyon ért hozzá, az meg is magyarázhatná, hogy mi az adott műnek a nehézsége. Bármilyen apró észrevétel érdekel.
Illetve kíváncsi vagyok, hogy vajon hány mélyebb szinten hozzáértő ember irkál ide.
Nekem most így hirtelen Mark Knopfler szólói ugrottak be, nem vagyok hozzáértő, nyilván van sok ennél komplikáltabb is, és sok nála technikásabb gitáros, de nekem azért ez elég fájdalmasnak tűnik...persze jó értelemben.
(3:07-től)
Glam metal: Bon Jovi - Have A Nice Day
Thrash Metal: Metallica - Pulling Teeth
Power Metal: Dragonforce - Seasons
Pop:The Beatles - Something
Ez nagyon viszonylagos, mert rengeteg technika van, mindig az a nehéz, amit tanulsz, de még nem tudod eljátszani.
Ha már tudod, akkor nem nehéz.
A legtöbbször a gyorsaság a probléma, legalább is nekem.
Ezt úgy értettem, hogy például az elsős gyereknek a legnehezebb dolog megtanulni olvasni, írni.
A hangszeren is az eleje a legnehezebb, játszod az egész hangokat merev ujjakkal, megtalálni a húrokat sem könnyű, aztán jönnek a fél hangok, negyedek, nyolcadok, tizenhatodok és minden egyre könnyebb, mert még élvezed is, aztán már csak az a nehéz, amit el akarsz játszani, de még nem megy kellőképpen. Mindig egyre könnyebb lesz, de persze sorban kell haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!