Lehet jól játszani elektromos gitárt hosszú körmökkel is?
Lehet jól orrot bányászni hosszú körmökkel is?
Ez az igazi kérdés.
Azon a kézen, amivel a húrokat lefogod, mindenképpen rövidnek kell lennie a körmeidnek. Igazából mindegy, hogy elektromos, klasszikus, vagy fémhúros akusztikus, a húrokon matató kéz körmeit tövig kell vágni.
A másik kézen maradhat hosszú, sőt, bizonyos stílusoknál, amiknél az ujjainkkal pengetünk, nem pengetővel (modern fingerstyle, flamenco, klasszikus) szokás is hosszúra hagyni, bár leginkább a különféle akusztikus gitároknál, de elektromosra is át lehet ültetni ezeket. Ha nem ilyen stílusban játszanál, akkor mondjuk csak-csak jobban néz ki, ha mindkét kézen ugyanolyan hosszúak a körmök - azaz rövidek.
Nem, sajnos:( Én mindig hosszúra növesztettem a körmeimet (persze én is ápoltan, szépen kilakkozva meg ilyenek), de amikor elkezdtem gitározni, rájöttem, hogy képtelenség rendesen lefogni a húrokat hosszú körmökkel. Még egy gyakorlott gitárosnak is, kezdônek meg pláne.
Úgyhogy igen, le kell vágni mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!