Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Flamenco stílusó gitározáshoz...

Flamenco stílusó gitározáshoz milyen gitárt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Olyan stílus, mint Estas Tonne stílusa. A keret nagyjából 150 ezer Ft.
2018. jún. 10. 15:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nekem eddig egy tizenot eves suzuki sg-3b tipusu gitarom volt. Legalapabb tanulogitar. Mar azon a szinten vagyok, hogy valami igazan jo gitar kell. 3 hete raktam ra daddario hard tension hurt, eleg jol szol. Bar sok osszehasonlitasi alapom nincsen hurok tekinteteben (sem). De mindenkeppen jobb mint az elozo hur.
2018. jún. 11. 10:33
 12/20 Mojjo ***** válasza:

@11: Meg sem merem kérdezni, hogy az előző húrkészletet mennyi ideig használtad :D

Mindenesetre a Suzukihoz képest ezek a gitárok nagyon brutális előrelépést fognak jelenteni. Bármelyik.

2018. jún. 11. 12:50
 13/20 A kérdező kommentje:
2 evig :) viszonyt ebben a ket evben alig jatszottam. Most telen kezdtem ujra. Bar a hurok igy is ugy is kopnak ha hasznalod ha nem :) te mennyi ideig hasznalsz egy keszletet?
2018. jún. 11. 13:04
 14/20 Mojjo ***** válasza:
2-3 hónapig :)
2018. jún. 11. 14:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Fejlemeny! Egy Francisco Bros "B6" tipusu gitart vettem. Gyonyoru hangja van, erzodik hogy minosegi az egesz gitar(mar a fogasabol is). Kiprobaltam ebbol a markabol felsobb kategoriasokat is, de bevallom ez szolt a legjobban. Kiprobaltam a cara bogner gitart is amit ajanlottal, nem tetszett, egyszeruen a hangja tul mű volt nekem. Es mint megtudtam a cara bogner nem manufakturaban keszul kezileg, hanem a kil gitarbolt gyartatja sajat maganak. Termeszetesen izlesek es pofonok, lehet hogy masnak pont az ellentete lenne a velemenye. Mindenesetre nagyon orulok az uj gitaromnak, ebben az arkategoriaban messze verte nalam a mezonyt.
2018. jún. 23. 02:11
 16/20 Mojjo ***** válasza:

@15: Köszi a visszajelzést és gratulálok az új gitárodhoz! A lényeg, hogy neked legyen tökéletes - és egy Francisco Bros-al nehéz melléfogni :)

Csak kíváncsiságból: Camps gitárokat próbáltál? Ha igen, hogy tetszettek?

(A Cara Bognert valóban ők csináltatják, de abszolút kézi manufaktúramunka. Nem nagyipari gyártósorokról futnak le azok a gitárok :) )

2018. jún. 23. 12:01
 17/20 A kérdező kommentje:
Koszonom!:) nem, nem probaltam camps gitarokat. Csak a kil boltban jartam, amikor megpengettem a francisco brost tudtam hogy nem kell tobb gitart kiprobalni :) Felmerult bennem egy masik kerdes. Te ujjal pengetsz vagy pengetovel? En ujjal, es a tanarom mondja h novesszek kormot a jobb kezemre. Meghagytam de nem erzem a kulonbseget hosszu es rovid korom kozott. Es raadasul iszonyatosan zavar a hosszu korom... megeri megnoveszteni?
2018. jún. 24. 00:54
 18/20 Mojjo ***** válasza:

@17: Klasszikus gitárt csak ujjal, fémhúros akusztikust és elektromost pedig ujjal és pengetővel is szoktam pengetni.

A körmök hossza és alakja leginkább akkor kulcsfontosságú, ha a komolyzenei klasszikus gitározás felé szeretnél elmozdulni. Ott az artikulációban, a hangszínnel való finom játékban nagy jelentősége van. Hozzáteszem a világtörténelem legnagyobb klasszikus gitárosai között is voltak többen is, akik egyáltalán nem növesztettek körmöt, hanem ujjbeggyel pengettek. Én is ujjbeggyel pengetek, semmi pénzért nem növeszteném meg a körmöm.

Illetve az igazán gyors flamenco játékhoz is fontos lehet a köröm. Az ujjbegyen lassabban gördülnek át a húrok. Olyasmi ez, mintha egy igazi kemény black metálos, vagy surf rockos tremolo pickinget akarnál elektromos gitáron úgy lepengetni pengetővel, hogy azt nem fordítod szögbe a húrhoz képest. Szívás, az ember megszivatja magát, mert sokkal lassabban kínlódik át a húrokon. Illetve, visszatérve a nylonosok és az ujjal pengetés világához, apoyando pengetni is könnyebb ujjal. Pontosabban a gyorsabb picado meneteket lenyomni. Vagy tremolózni is biztos, hogy könnyebb.

A lényeg, a legfontosabb azonban, hogy neked legyen kényelmes, és hangzásra is megfelelő a dolog, az, hogy mások, meg su elmélet, a nagykönyv mit mond, csak másodlagos.

2018. jún. 24. 01:41
 19/20 Mojjo ***** válasza:

Pl ilyesmit nem hiszem, hogy meg lehet csinálni megnövesztett körmök nélkül:

[link]

A túl hosszú köröm sem jó amúgy. Érdemes ezt végighallgatni:

[link]

2 perctől mutat is egy példát a hangszínnel való olyan játékra, ami ebben a formában körmökkel megvalósítható igazán.

Ha pedig még több infó érdekel körömnövesztésről:

[link]

2018. jún. 24. 01:48
 20/20 Mojjo ***** válasza:

@18 JAVÍTÁS:

"apoyando pengetni is könnyebb ujjal"

Akarom mondani, körömmel.

2018. jún. 24. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!