Egy húr nélküli gitárról hogyan lehet eldönteni, hogy akusztikus vagy klasszikus?
A klasszikus gitár az akusztikus gitárok egyik alfajtája. Minden klasszikus gitár akusztikus, de nem minden akusztikus gitár klasszikus :)
Szerintem te azt akarod megtudni, hogy fémhúros akusztikus-e, vagy sem. Fotózd le, töltsd fel, linkeld be és megmondjuk.
Amúgy vannak klasszikus gitárok is, aminek a nyakában van merevítőpálca, szóval erre ne hagyatkozz.
Általánosságban:
A nejlonhúros gitár fején "átlátsz", a fémhúrosén nem
A nejlonhúros gitár húrlábába neked kell kötnöd csomót, a fémhúrosén egy tűvel rögzíted a húr egyik végét
A nejlonhúros gitár teste a 12. érintőnél kezdődik, a fémhúrosé a 14.-től (ez talán a legkevésbé biztos különbség, leginkább elektro-klasszikus gitárokat szokták eltérően gyártani)
A nejlonhúros gitár hangolókulcsai hátrafelé állnak el a fejtől, a fémhúroson oldalirányba
Ezek közül a húrláb és a fej kialakítása az, ami (tudomásom szerint) minden tömeggyártott gitáron megmutatja a gitár típusát
Klasszikus húrláb:
Fémhúros húrláb
Fej kialakítása
@3: Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Bőven vannak áttört fejű fémhúros gitárok, hátrafelé álló hangolókulcsokkal, 12. bundos nyak-test csatlakozással. Tömeggyártottak is.
vagy
vagy
Akció közben egy ilyen gitár:
Igaz, bár elég ritka, nem is láttam még ilyen fejjel fémhúrosat
Akkor pontosítva: a húrláb alapján már biztos hogy meg tudja mondani. Vagy ha van erre is kivételed, akkor várom :D
De szerintem 10-ből 9 esetben igazak az általam leírtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!