Gitárosoktól kérdem, mivel erősíthetném a körmöm?
Jó ideje gitározok, de soha nem volt eddig ilyen problémám.
Repedezik és gyakran törik a körmöm.
Vitamint szedek, meg gyógyszereket is, vérnyomásra, diabeteszre, így inkább valami fizikai módszerre lennék kíváncsi, ha tudtok ilyet.
Van aki körömmel penget, pl én. Fura módon pont elektromos gitárt.)
Alkalmanként egyél meg egy kis darab sütőélesztőt. Erősíti és növeszti a körmöket, nálam ez nagyon bevált.
Szintén hivatásos klasszikus gitáros vagyok. Ráadásul nagyon gyenge körömökkel.
Nekem használt egy hosszabb haj- és körömerősítő kapszulát kúra. Plusz kopogni körömmel kemény felületen pl. asztalon. Aztán finom, 2000-es vagy finomabb csiszolópapírral eltűntetni a mikro-repedéseket. Rendszeres ilyen polírozás nagyon fontos a köröm élén, mert azért is szakadhat, törhet a köröm, mert észrevétlenül ide-oda beakad, megtépi. Puhább körömreszelő+puha csiszolópapír alap tartozék nálam. Nem baj, ha használat közben nyikorog, szinte annál jobb a polírozás. :)
Ha már jobban megnő, fontos a forma is. Én úgy szoktam a legbiztosabban megcsinálni, hogy a húrokra teszem a csiszolólapot, és ugyanúgy pengetni kezdek. Néhány mozdulat után látszik a pengetési szög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!