Aki szereti a Tankcsapdát, szereti a Nirvanát is? Pár szóban leírnátok, melyik mit képvisel? Mit üzennek, üzentek a zenéjükkel.
tankcspda üzenete buli pia kapják be a szabályok plusz barátság haverok
nirvana meg szintén kapják be a szabályok meg szerelem
Nem feltétlenül szereti. A Tankcsapdára (ami szerintem ritka pocsék együttes) szokták azt mondani, hogy az volt a magyar Nirvana, de én nem szeretném megsérteni ezzel a hasonlattal a kilencvenes évek legjobb rockzenekarát.
A Nirvana voltaképpen a rockzene összesűrítése és végpontja egyben. Tekintve hogy a rock a lázadásról szólt, tulajdonképpen mindig is a Nirvanat vetítette előre.
Várom a metalosok beszólásait, akik utálják a grunge mozgalmat, "mert tönkretették a rockzenét a cipőbámulós köcsögök!"
Valójában a grunge mentette meg a rockzenét, mivel hanyatlóban volt a nyolcvanas években.
Általánosságban nem lehet megválaszolni. Van aki mindkettőt hallgatja, van aki csak egyiket, vagy (mint pl én) nagyon egyiket sem. Régebben szerettem a szövegközpontú rockzenét, ahol a zene nem volt túl lényeges és bonyolult (ilyen pl a punk is), manapság ez már nem elég, kell hogy zeneileg is jó legyen, ne csak a szöveg fogjon meg.
A Nirvana is meg a Tankcsapda is inkább szöveg szempontjából érnek valamit, a zenei értékük minimális, persze ez nem feltétlen baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!