Hogyan lehet "rockos" hangom?
Sziasztok!
16 éves lány vagyok, járok énekórára, a hangom magasabb, a tanárom szerint a népdalokhoz illő. (Bocsánat, nem vagyok tisztában a helyes megnevezésekkel). Hogyan lehet "rockosabb" hangom? Vannak gyakorlatok? (Az énektanáromat kérdeztem már, de mivel ő nem szereti az ilyen zenéket, azt mondta, hogy maradjak az ő kedvenceinél).
Sajna az ilyen ténákban nem vagyok jártas, ha jól tudom a cigitől, szivartól pár éven belül lehet mélyebb, karcosabb hangod bár ezt a módszert nem javaslom.
Ha sokat gyakorlod biztos sikerülni fog.
Sok sikert!
Az énektanár jelen esetben csak egy "eszköz", akármennyire is furán hangzik ez a kijelentés. Nem ő dönti el, hogy öncélodra te milyen zenével foglalkozol, mert az a magánügyed. Szóval azzal ne törődj, hogy ha esetleg rád akar erőltetni valamit.
Azt nem tudom, milyen karakterű a hangod, de a önmagában az, hogy magas, nem jelenti azt, hogy nem illik rockzenéhez...
Tessék pár magas a köbön hangú rockénekes:
Hm...azért elég sokra mentek, nemde?
Tudom, hogy nem ilyen választ akarsz a kérdésre, de szerintem eleve rossz kiindulópont, hogy ha a hangodat akarod átalakítani egy zenei stílusra, és nem fordítva.Az ilyesmiből általában erőltetett giccs születik, mint amikor a hip-hop-énekesek torzítják négermacsósra a hanglyukat, vagy amikor a népdalénekesek énekelnek szándékosan mesterkélt orr- vagy fejhangon.
Ráadásul, mire hozzáidomítod a hangod egy stílushoz (1-2 év), addigra az a stílus már rég a süllyesztőbe kerül. A zenei stílusok gyorsan cserélődnek a piacon.
Szerintem sokkal többet érnél, ha a hangodhoz szabnád a zenei kíséretet.
hanglyukat
bocs, véletlen, habár nem értelmetlen szójáték. helyesen írva: hangjukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!