Mi a bajuk az embereknek az Oasis- Wonderwall című számmal?
Valószíneg azért, mert túl közhelyes, és akkora az önbecsülésük, hogy nem akarnak annak tűnni. Vaaagy tényleg halálosan unják már. Amit meg tudok érteni.
Pl én sem a Space Oddity után nyúlok, ha Bowiet akarok hallgatni.
Olyat, hogy "hülyéknek való, akik el akarják hitetni, hogy tudnak gitározni" még nem hallottam. Inkább az a hülye, aki ezt mondja. Nem is tiszta teljesen. Most azokra az amatőrökre értik, akik otthon eljátszák? Annak meg mi köze ahhoz, hogy egy szám jó-e...érted.
Ha meg az együttes zenészeire gondolnak: Szerintem nem attól lesz jó egy szám, mert istentelen profi módon jászák. Hanem attól, hogy jó. Lehet valaki f#s gitáros, ha sikerül összekornyikálnia valami eredetit, és élvezhetőt, az jó.
Én a mai napig is szeretem az Oasis-t, de a gyenge-közepes Wonderwall sikerét sosem értettem. Merthogy én épp azt tapasztalom, hogy a rajongók túlértékelik. Miközben az olyan kiváló számokat, mint a Digsy's Dinner,
https://www.youtube.com/watch?v=2tKCmsjMyks
vagy a Hello,
https://www.youtube.com/watch?v=7HF1Sfos3v4
videóklip híján alig ismerik.
De ha belegondolsz ez a legtöbb esetben ez így van. Általában nem a vájtfülűbbek által értékesnek vélt számok lesznek slágerek, hanem a könnyebben eladható, könnyebben befogadható, rádióbarátabb, kommerszebb nóták.
Nem véletlenül gigasláger a Don't Stiop Believin' és nem a Walks Like a Lady, az Another Brick in the Wall, és nem a Dogs, a Sledgehammer, és nem a Flotsam & Jetsam, a We Will Rock You, és nem a Fairy Fellers Master Stroke...és még sorolhatnám a végtelenségig.
Semmi bajom vele. Egy középszerű szám, ami nem nélkúlözi a slágeres felépítést, és a szöveg is számomra közhelyes.
Én inkább elkapcsolom ha szól az albumon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!