A Rammstein bandától a Du hast dal miről szól?
A hast a haben ige ragozott alakja
Haben szó jelentése birtkolni valaki valamit birtokol valakinek van valamije de ott a haben igen ragozva van így az lesz a jelentése , hogy Te birtokolsz / Tied
Szóval valami ilyesmiről szól a zene , hogy neked tiéd valami valamit birtokolsz hozzád tartozik
Egyébként ismerem a számot elég jó nekem is tetszik de a Rammstein nak van még egy jó száma az ich will ( akarom )
Du hast a címe, de ahogyan Lindemann énekli, Du hasstnak is lehet érteni. A du hast mich ugye azt jelenti, hogy birtokolsz engem, a du hasst mich viszont azt, hogy gyűlölsz engem. Kb. erről a kettősségről szól a szám is.
Ugye a refrén a házassági eskü szövege. A házasság a szerelem és a szeretet jelképe, tehát már-már romantikusan hat a szöveg, azonban a kérdésre a válasz egy határozott, indulatos nem.
A szeretlek is, meg nem is tipikus esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!