Az énekesek tudják fejből az összes dalukat vagy van valami súgógép vagy valami, ami segít a szövegben?
Figyelt kérdés
2018. jan. 17. 22:56
2/8 anonim válasza:
Hacsak nem ilyen Himnusz-hosszúságú a nóta, simán meg lehet jegyezni fejből. Nekem is megy, pedig angol a szöveg. Ez is nyilván olyan képesség, amire egyesek jobban, mások kevésbé alkalmasak.
Van súgógép is, de az is rendszeres, hogy playbackről tátognak.
3/8 anonim válasza:
Attól függ, kikre gondolsz énekes alatt. A megasztárosoknak van súgógép. Komolyabb énekesek, mint pl Feddie Mercury (Queen), vagy Bruce Dickinson (Iron Maiden) az ÖSSZES dalszöveget tudja fejből. A gitárosok, dobosok, pedig az összes szám, összes dallamát, természetesen szintén fejből.
4/8 anonim válasza:
Mercury nyilván csak tudta szegény. Arra akartam célozni, hogy Király Viktor is énekesnek vallja magát, de azért nem lehet egy kalap alá venni Freddyvel, vagy hasonló kaliberű énekesekkel.
5/8 anonim válasza:
Mi ez? Én is tudok több száz dalszöveget, és még csak pénzt se kapok értük. Egy zenekar betanulja a számokat, aztán folyamatosan gyakorolják. Még szép, hogy tudják fejből.
6/8 anonim válasza:
Nemcsak a dalszöveget tudják fejből, hanem a melódia hangjait, intervallumait a hangnemben található hangokat, az improvizáció miatt.
De most komolyan ez egy meglepő, dícséretes tulajdonság?
A kőművesek sem könyvből olvassák munka közben, hogy hogyan kell megépíteni egy falat.
Plusz, rengeteg énekes van, aki magának írja a dalokat (PL. Adele, Lady Gaga), el sem tudom képzelni, hogy ők hogy felejthetnék el.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem egy kicsit soknak tűnik az a szöveg mennyiség, amit egy énekesnek a fejében kell tartania, de ha így van hogy fejből tudják a dalaikat, akkor elhiszem és le a kalappal előttük. Megérdemlik a jutalmat és a hírnevet is.
2018. jan. 19. 22:12
8/8 Tibor Karakas válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy akadnak olyan énekesek, akik a szövegtanulásban nem jeleskednek. Én pl saját magamnak írom a szövegeimet, amiket becsülettel meg is tanulok és begyakorlom. Viszont ADHD-val küszködök (figyelemzavar) és amikor kiállok a színpadra van, hogy eltűnnek hirtelen a kedvenc soraim, amiket 100x hibátlanul eltoltam próbákon. Egy rockénekes, legyen profi, vagy amatőr, mint jómagam, nem engedheti meg magának hogy kottafüzetet lapozgasson a színpadon, de azt sem, hogy lefagyjon és cserben hagyja a közönségét. Ekkor nagyon megnyugtató tud lenni egy monitor hangfalnak álcázott led tv, rajta az aktuális sorokkal. Bocs ha bárkit kiábrándítok. Amúgy én is több száz dalszöveget tudok fejből, csak a sajátjaimat felejtem el gyakran, nemtom miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!