Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi gitár márkákról?

Figyelt kérdés
Tapasztalatot és véleményt szeretnék kérni az alábbi márkákról megbízhatóság, ár-érték szempontjából. A márkák : BMI , Vorson , Powerstate , Vision. Ezek az olcsóbb szegmensbe tartoznak és e tekintetben szeretnék véleményt kérni róluk. Illetve (mivel teljesen kezdő gitáros vagyok) lenne pár kérdésem. Mi a különbség a 'fixhúrlábas' és a 'tremolós' gitárok között és mit jelentenek ezek a kifejezések? Illetve mi jelent a 'bund' kifejezés? Bocsánat a 'nagyon kezdő' kérdésekért és előre is köszönöm a válaszokat.
2010. jún. 4. 14:46
 1/8 Daweee000 ***** válasza:
Ezek közül a Vorson amiről hallottam is, de ha több konkrétumot adsz, hogy milyen gitárt szeretné, segítünk választani: pl stílus, rászánható összeg, esetleg forma, stb. a tremoló az egy kar a húrlábaknál, amivel mozgathatod őket, ezzel befolyásolva a gitár hangját. Olcsó szegmensben szerintem nem érdemes tremolósat venni, mert a gagyi mechanikától hamar elhangolódik a gitár. a fix húrlábas az amin nincs tremoló, a bund pedig a gitár nyakán a vízszintes fémdarabok, amire a húrokat fogod le.
2010. jún. 4. 15:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Ebbe az árkategóriába tartozik egy Fender Squier bullet stratocaster nevű gitár. Én újan vettem 30 ezerért és nagyon megvagyok vele elégedve! Amiket te írtál abból a Vorson amelyik jobbnak mondható.
2010. jún. 4. 15:25
 3/8 Daweee000 ***** válasza:
Egyébként a márka nem minden, mert attól hogy a felső kategóriákban jó gitárokat csinálnak, lehet hogy az olcsók sz@rok. Tipikusan ilyen pl az Ibanez, szóval szerintem ne márkákról, hanem konkrét típusokról beszéljünk.
2010. jún. 4. 15:41
 4/8 Thurston ***** válasza:
Aki "az olcsóbb szegmensben" nem Cort gitárt vesz, az meg is érdemli.
2010. jún. 4. 16:08
 5/8 Thurston ***** válasza:

15:41

Az Ibanezzel kapcsolatban:

Azt sem mondanám, hogy a felső kategóriás cuccaik jók. JObbak, mint az elsók, dehát drágábbak is. Az ár/érték arány fent is ugyanolyan...

2010. jún. 4. 16:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Hát kritériumok : kb. 30 ezer Ft-om lenne rá és első gitárom lenne. Ezért néztem ezeket a gitárokat, bár Cort-ot is találtam már 29 ezerért. De bármi mást ajánlatok szívesen meghallgatom mert Ti biztosan jobban ismeritek a márkákat. :) Elsősorban rock zenét szeretnék játszani. Köszönöm a segítséget.
2010. jún. 4. 17:11
 7/8 A kérdező kommentje:

Egyébként nekem ezek tetszenek : - Vorson EDG40

- Vorson EDG45

- Vorson EDG46

- Vorson EDG-LP SB

- BMI 002/102/202/212

Ezek közül valakinek van tapasztalata?

Illetve melyik ezek közül a legjobb választás?

A válaszokat előre is köszönöm.

2010. jún. 4. 18:14
 8/8 lecsaPUNK válasza:

Hello

Hát én legelösször vorson gitáron kezdtem az aránylag ebben a 30.000ft-os kategoriába egész jó de én a Bmi-re esküszök mondjuk kinek a pap kinek a papné de én bmi párti vagyok nekem a vorson kezdésnek jó volt.. Viszont a bmi az nemcsak szólogitárban jó hanem basszusgitárban is prima. De erröl dönts te. Én csak tippet adtam :) 18/F

2015. márc. 29. 06:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!