Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy állítanátok sorrendbe...

Hogy állítanátok sorrendbe ezeket a bandákat? (rock)

Figyelt kérdés

Linkin Park,BMTH,Limp Bizkit,Slipknot,Avenged Sevenfold,Godsmack

Ezek a kedvenceim,kíváncsi vagyok ki hogy van velük.

Random vélemény is jöhet a sorrenden kívül bármelyikről,ha mondjuk nagyon nem bírjátok valamelyiket valamiért vagy ilyesmi,megy a zöld attól még,csak tényleg kíváncsi vagyok :D

2017. dec. 23. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Linkin Park- nálam ők a legjobbak, imádom az összes zenéjüket :D

Slipknot

Avenged Sevenfold

Limp Bizkit

A felsoroltak közül csak őket hallgatom a többieket nem tudom hova tenni :D

2017. dec. 23. 20:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Hűűűha... Ahogy nézem lazán állsz a kérdésedhez, szóval talán nem bánod, ha nem egy szigorú, pontokba szedett komoly választ adok, ha nem egy kicsit csapongó módon véleményezem, meg hasonlítom össze őket.

Egyik zenekart sem mondanám kedvenceim egyikének, de a Slipknottól az első album nagy kedvencem, van is egy ilyen minden oldalról nyomtatott pólóm, amin többnyire annak a borítója van. Meg a második és a harmadik lemezüket is nagyon szeretem, szóval mindenféleképp őket tenném legelső helyre, annak ellenére, hogy negyedik albumtól kezdve nem igazán követem őket nyomon, pláne, hogy mennyit változott a felállás, meg a szellemiség a zenekaron belül.

A Limp Bizkittől nagyon sok anyagot bírok, meg is van egy lemezük, de nekem ők egy olyan zenekar, hogy ha bárki fikázza őket, teljesen meg tudom érteni, azon felül, hogy maguk a hangszeres zenészek technikailag profibbak, mint amennyire a közönség elismeri, nem nagyon tudok mit a védelmükben szólni, elvégre nagyon sokszor lejáratták magukat, nagyon sok komolyan vehetetlen alkotásuk, meg húzásuk volt. Szóval én valahogy egyszerre élvezem nagyon a zenéjüket, de rendszeresen gúnyolom őket, szerintem mindkettőre rászolgálnak. :D

A Linkin Park rengeteg embernek nagyon nagy fontosságú banda, van akinek csak a korai korszakuk, van, akiknek az utolsó lemezig, a zenére tett hatásuk pedig vitathatatlan, és bár nekem volt egy olyan stádiuma az életemnek, mikor akár még nagyon rezonálhattak volna a lelki világommal, valahogy sose kerültem hozzájuk annyira közel hozzám. Vannak számaik, amiket szeretek, vannak, amiket nem, volt olyan is, amit nehezemre esett végighallgatni... Szóval nekem eléggé hit or miss, és annyira sose kötődtem hozzájuk, de a hit-ek miatt inkább mondanám azt, hogy bírom őket is. :D

Avenged Kelenföld. Ők azok, akiktől a Blinded in Chains-t nagyon bírom, meg még pár számot + tervezem végighallgatni a City of Evil-t, mert amit hallottam belőle, az alapján nagyon szimpatikus, de valahogy ők se tudtak annyira bevonzani, hogy túl sok időt szenteljek nekik. Ennek ellenére azt belátom, hogy ha olyan "objektívnek" kéne lennem, amennyire csak tudok, akkor puszta technikai készség szempontjából őket tennél legelőre.

BMTH. Az általuk, meg mondjuk az Asking Alexandria, meg a Parkway Drive által képviselt muzsikát szoktam tumblrcore-nak csúfolni - szóval ebből szerintem lejöhet, hogy őket nem igazán szeretem. Ha jól emlékszem, hallottam tőlük pár régi dalt, ami egészen bejött, szóval majd a korábbi albumaiknak egyszer utána nézek, de az újabb single-jeik nekem nagyon melodramatikusak, meg egy kaptafára mennek, szóval határozottan nem vagyok oda értük.

A Godsmack-től hallottam a legkevesebbet ezen bandák közül. Az is lehet, hogy semmit nem hallottam tőlük, csak behaluzom magamnak az emléket, de valami olyasmi rémlik, hogy ők ilyen post-grunge, meg progmetál bandák hangzása által ihletett kommersz alternatív metál, mint a Shinedown, vagy a Theory of a Deadman - ami egy olyan zenekartípus, amiért szintén nem vagyok oda, leszámítva pár számot a Three Days Grace-től, meg a Seether-től. Azt mindenesetre becsülöm bennük, hogy egy Dirt-ös Alice in Chains szám után jön a nevük. :D

2017. dec. 23. 20:21
 3/10 A kérdező kommentje:

A Blinded in Chains-t csak nem egy autós játékból ismerted meg?:D Őket amúgy azért nem bírják leginkább,mert hogy copyztak a Metalicától. De nem tudom,nekem bejön,jó nem az összes szám,de szívesen elhallgatgatom őket is,a Hail to the king szerintem a legjobb,a Nightmare,This means war és a Shepherd on fire is még a legjobbak közt van nálam

Én a Godsmack-ot a Prince of Persia warrior withinből ismertem meg,szerintem egész jók,bár azt gondoltam,hogy nem sokan ismerik,vagy hallgatják de azért oda írtam :D

A Bizkittel én is kb. így vagyok. De a Break stuff egy tökéletes ébresztő azt azért meg kell hagyni :D

Érdekes amit az Lp-ről írsz,nekem amúgy ők a full kedvenc,a fiatalkoromat jobbá tették és minden számukkal megfogtak és tudtam velük azonosulni. Nem tudom,hogy érted azt,hogy nehezedre esik végighallgatni. Mert lehet ezt úgy is értelmezni,hogy nem tetszik maga a zene,vagy a szöveg,vagy mondjuk mert valami rosszra emlékeztet. Mert pl.az Easier to run című szám elég mély

Az a furcsa,hogy a BMTH-hoz hasonló bandákat én se szeretem,az AA-t sem,de tőlük minden tetszik,első albumtól kezdve az utolsóig. Tudom,hogy sokak szerint divatbanda lett és ők is a sok tini lányt vették célkeresztbe,de nekem ők kiemelkednek még is ezek közül. Metal és deathcore-t se hallgatok,csak tőlük,mivel rohadtul tetszik a csávóka hangja és a gitár is jobban tetszik mint másnál.

Az új számaik meg hát igen..Ez a tipikus "eladtad magad" dolog,mondhatják mások.Nekem viszont tetszenek,jók a szövegek és maga a zene is tele van emócióval,jól bele tudom magam élni ezekbe. De ha még mindig metalcore-t akarnának játszani akkor sem tudnának,hisz az énekes nem tudna már úgy scream-elni,tönkre vágta a hangját.

2017. dec. 23. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:

De, természetesen a Need For Speed Most Wanted-ből van meg a Blinded in Chains. :D Sok jó zene volt abban a játékban, Celldweller maradt velem leginkább, őt onnan ismerem, és az első albuma az kedvenceim egyike, meg bírom is a tagot, mint embert.

A Linkin Park-nál a "nehezemre esett végighallgatni" oka az volt, hogy nem tetszett. Most már meg nem mondom, hogy melyik dal volt az, valamelyik a későbbi albumaikról (de nem a legutóbbiról), ha hallanám, megismerném. Vidámabb hangzású volt, meg volt egy ilyen fura, kissé reggae-s beütése, ami nagyon nem érződött autentikusnak. A kedvenc számom tőlük amúgy a Nobody's Listening.

Olyat én nem szoktam mondani, hogy "divatbanda", meg "eladták magukat", nem is tartom sokra ezeket a véleményeket semmilyen előadóról, tényleg szimplán csak nem jönnek be az ilyen BMTH/AA, stb. bandák. Egy haverom mondott egy olyat - igaz, nem ezekre a bandákra - hogy nem szereti azt, mikor metál zenekarok teljesen egyszerre akarnak nagyon szépek, tiszták, melodikusak, meg nagyon durvák és zúzósak lenni, mert akkor egyik vonás se jön át annyira. Általában nálam a két dolog nem üti ki egymást, sok zenekart szeretek azért, mert egyszerre agresszív és gyönyörű, de ezeknél a bandáknál én is kicsit így érzek. Nagy bajom nincs velük egyébként, szóval, ha valaki hallgatná mellettem, nem mondanám, hogy úristenkapcsoldmárki, csak nekem nem is adnak semmit.

2017. dec. 23. 21:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Jaja,elég jó cuccok vannak benne. Ha Celldweller ment, a vezetési képesség megnőtt 200%-al :D

Hm..Talán a Waiting for the end volt az?

Másoktól láttam ilyet írni,amit nem is értek,szerintem nem rossz a változás,mondjuk pont az LP-ben csalódtam nagyot a változásnál,de attól még az újakat is szívesen meghallgatom csak ja,nem annyira a szívem csücske mint az első két album.

Igen, a BMTH egyszerre ilyen epikus,melodikus és kemény is,főleg a 3.albumjuk ilyen,aminek olyan hosszú a neve,hogy holnapig tartana leírni :D Vannak olyan számaik ahol kórus is van,1 olyan koncertjük is volt ahol csajok énekeltek a háttérben,na pl.ez az amit írtál és ez a keverés nekem is bejön,lehet másnak nyálas de szerintem szép.

Amúgy az AA-n nem vettem észre olyan "egyszerre akarnak minden lenni" dolgot,mondjuk nem is hallgattam bele sok számukba,de amiket hallottam azok alapján elég egysíkú és uncsi bandának tűnik nekem,Horizonéknak sok fajta számuk van sok fajta zenei elemmel megtarkítva,ezt tudom legfőbb oknak mondani,hogy miért szeretem őket. A legutóbbi albumukról is szerintem sok ember találna legalább 1 olyan számot ami tetszene neki.

Egyébként le tudnád írni melyek azok akiktől tetszik neked az egyszerre agresszív és szép dolog?

2017. dec. 23. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyik sem rock vagy metal, csak betorzított pop. Lehet lepontozni.
2017. dec. 24. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 A rockzene a kezdetekkor (gondolok most Fats Domino, Chuck Berry, meg Sister Rosetta Tharpe korára), laza, fiatalos, bulizós popzenének számított, szóval amit te leminősítésnek szántál, igaziból csak egy értelmetlen kijelentés volt, ami nem is válasz a kérdésre... Ne csodálkozz, ha az emberek lepontoznak, mikor irreleváns hülyeséget írsz.
2017. dec. 24. 13:13
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Ja, csak azt felejted el, hogy sokat köszönhet nekik a zenei világ, míg ezek a bugrisok nyúlnak pofátlanul. Pl. a szevenfold is lekoppintotta a Metallica 'Sad But True' c. dalát...
2017. dec. 24. 13:20
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Még szerencse, hogy ennek semmi köze az eredeti kommentedhez. Mondjuk, hogy ezek a zenekarok mind sz#rok. Oké. Attól még ugyanúgy beleillenek az általuk képviselt műfajba. Azt nem a te szubjektív értékítéleted dönti el, hogy valamire ráillenek-e egy besorolás kritériumai. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a szúnyog nem állat, csak mert utálod és idegesít... De amúgy mondtál egy példát, kíváncsian várom, hogy a másik öt zenekar diszkográfiája, vagy csak a nagyobb slágereik honnan vannak...
2017. dec. 24. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Egymástól, lol. De amúgy sok nu metal és deathcore/metalcore zenekar egy tolvaj, amivel a kezdeti időszakban, a stíluskeresés ideje alatt nincs is baj. De az qrva gáz, hogy a naaaaagy, befutott áhétiksz szinte egy az egyben lekopizza a Metallica-t, ráadásul azzal védekeztek, hogy ők csak visszanyúltak a korai hatásokhoz. Szánalom. Na, de hogy ténylegesen válaszoljak, ezen zenekarok a következő bandáktól loptak: Metallica, Primus, Pantera, Faith No More, Cannibal Corpse (direkt nem írom meg melyik melyiket nyúlta, ha akkora faxom szakértő vagy, te is kihallod).
2017. dec. 24. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!