Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ismered a Beatlestől a Strawbe...

Ismered a Beatlestől a Strawberry fields forever-t?

Figyelt kérdés
Ez egy siratódal ugye, amiben John Lennon elbúcsúzik Paul McCartneytől.
2017. dec. 8. 08:59
1 2
 1/14 Mojjo ***** válasza:
80%
A dalt ismerem, a történetét nem ismertem. De tulajdonképpen mi is a kérdés? :)
2017. dec. 8. 09:40
 2/14 A kérdező kommentje:

1966-ban Paul McCarney meghalt egy balesetben, és egy alteregót állítottak a helyére, aki ezután remekül játszotta szerepét, de Lennon ezt megírta ebben a dalban, amit ma 50 év után lefordítottam én eszerint;

Elkeserít engem, de elmentél az Örök messzeségbe, és már semmi sem a régi, nincs már miről beszélni az Örök messzeségben.

Ezt nem látva könnyű átélni, ami látszik az minden megtévesztés. Nehéz valaki más bőrébe bújni, de nem lehetetlen, de ,,EZ" engem már nem nagyon érdekel.

Látom, hogy már nem áll mellém, mert ,,Ez a fickó" magasabbnak látszana. Nem hallod a hangszínén, de másabb, viszont úgy-ahogy elmegy. Gondolom annyira nem rossz. Néha, amikor ránézek azt hiszem ,,Te" vagy az, de csak ,,Te" tudod, hogy ez egy álom, és csak én tudom, hogy itt már minden illúzió. És ezzel egyáltalán nem értek egyet.

Elkeserít engem, de elmentél az Örök messzeségbe, és már semmi sem a régi, nincs már miről beszélni

Az Örök messzeségben.

2017. dec. 8. 11:55
 3/14 Mojjo ***** válasza:
100%

@2: Oké, de mi a kérdésed?

Vagy csak szeretted volna elmondani ezt az összeesküvés-elméletet McCartney-ról? Részemről elég abszurdnak hangzik.

Ami a fordításodat illeti, teljes félrefordítás. Az eredeti szöveghez nem sok köze van. Ha egy szöveghű fordítást szeretnél, rengeteget kell ezen javítani, de legjobb lenne előről kezdeni az egészet.

2017. dec. 8. 12:48
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted miről szól? Eperföldekről, meg nagymama lekvárjáról? Egy óvodás dal egy akkoriban világhírű zenekartól? Nem. Az nem összeesküvés elmélet. Az az igazság. Meghalt, kicserélték, és az egészet eltitkolták a világ elől összeesküvés elméletnek állították be. De a Lennon ezt leírta, hogy McCartney nem az aki előtte volt. Azóta számtalan apró részlettel bizonyították már. Nézz meg 1-2 videót a youtubeon. Szerinted minden alap nélkül kitalálnának ilyet? Szerintem nem.
2017. dec. 8. 13:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Le van írva a wikipedia-oldalán hogy miről szól a szám. Vagy az is hazugság? Ha akarsz nyugodtan hihetsz bármilyen elborult összeesküvés-elméletnek (99%-uk kamu), de annak semmi értelme hogy a te (tév)képzeteidet másra ráerőltesd meg mindenki mást hülyének nézz ha nem a te torz világképed szerint gondolkodik. Nem ez az első kérdésed, csak azért. Tartsd meg magadnak, ha mindenkit csak lehurrogni tudsz mert egy hatalmas hülyeség felé nem úgy hajlik mint te.
2017. dec. 8. 13:16
 6/14 Mojjo ***** válasza:
100%
@4: Az a nagy helyzet, hogy nem érdekel McCartney, és ez az egész összeesküvés-elmélet annyira, hogy a hozzászólásod elolvasásával töltött fél percnél több időt áldozzak rá. Az viszont tény, hogy teljesen félrefordítottad a szám szövegét, és a te fordításodnak nagyjából semmi köze az eredetihez. Tök mindegy, hogy mivel próbálsz érvelni, nem sokat ér az egész, ha egyszer nem azt éneklik a számban, amit te ide leírtál.
2017. dec. 8. 13:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Megrennél annyit, hogy lefordítod nekem ezt a dalszöveget értelmesen?
2017. dec. 8. 13:38
 8/14 Mojjo ***** válasza:
100%
@7: Persze, amint időm lesz. Lehet csak éjjel.
2017. dec. 8. 14:00
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. dec. 8. 14:09
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ne bőszíts fel azzal, hogy egy nevetséges összeesküvés elméletet akarsz alátámasztani egy dallal, amely teljesen másról szól. A Strawberry Fields ugyanis John gyermekkorának fontos helyszíne volt Liverpoolban, csupán nosztalgia. semmi búcsú, főleg nem Paultól, aki ma is jó egészségben él.
2017. dec. 16. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!