Kezdő gitárosnak milyen típusú gitár?
Tanulógitár vagy western? egyáltalán mi a különbség?
Kb 40 ezrem lenne rá. Szeretnék fémhúrosat. A tanulógitárok közt csak nájlonosak vannak. Mitől tanulógitár? És mitől western? És mi az a nyitott mechanika?
Ez való neked: JOHNSON JDC 2 FE-S
Nekem is ilyen van, és tök jó már évek óta megvan.
Kb így szól alapból:
http://www.youtube.com/watch?v=AhcttcXcRYY&feature=related
de ha bedugod erősítőbe és veszel hozzá egy chorus effektet, akkor kb ilyen hangja lesz:
és nylon húros gitárt inkább klasszikus zenéhez használják, könnyűzenéhez pedig fémhúrosat.. persze ez változó, de a fémhúrosnak csengőbb hangja van, ami könnyűzenéhez jobb.
40ből pedig már kapsz jó fémhúros gitárt, menj be egy hangszerboltba, és nézz szét belőle:)
A fémhúros azért drágább, mert masszívabb testet kell építeni hozzá (egy ismerősöm fémhúrozta a nejlonosát, ketté is tört:D).
Tanulni nem tartom túl jónak a fémhúrosat, de leginkább az döntsön, hogy 1) mit akarsz játszani, 2) akarsz-e majd másikat venni, és mikor
Próbáld kideríteni, min játsszák a zenét, amit játszani szeretnél. A könnyűzenében változó; a klasszikus gitár nejlon, és a flamenco is (bár a stílus miatt néha fémnek tűnik); és a western fémhúros.
köszi a válaszokat nagyon, már eldöntöttem hogy klasszikusat veszek, mert nem countryt szeretnék játszani, meg jobban is tetszik a nájlonhúros hangja. a kérdés mostmár csak az, hogy melyik márka, milyen fából készült, stb stb...
meg hogy netről rendeljem, vagy üzletből
Minden márkában vannak különböző fából készült gitárok, ha most erre vagy kíváncsi.
Nemtom honnan érdemesebb venni, mert hangszerboltban te magad ki tudod próbálni, neten meg nagyobb a választék. Döntsd el szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!