Melyek minden idők legjobb jazz zenéi?
Figyelt kérdés
Szeretném a jazz műfajt alaposabban megismerni, de nem igazán vagyok járatos a témában, ezért nem tudom, kitől mit keressek. (Annyi kérésem lenne, hogy ne roma és ne fekete zenekarokat írjatok!)2017. nov. 6. 18:24
1/7 anonim válasza:
Ne legyen fekete jazz?
Ha jazzről van szó, a feketéket nem lehet kihagyni.
2/7 anonim válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, hozzátéve azt, hogy a pusztán Django Reinhardt miatt a cigányokat is bűn kihagyni. Ez a kérdés olyan, mintha azt mondanád, hogy minden idők legjobb country zenéire vagy kíváncsi, de ne írjanak fehér férfi előadóktól... Szabad megkérdeznem, hogy honnan jött neked ez a teljesen nevetséges megkötés?
3/7 anonim válasza:
Mondjuk Keith Jarrett?
Vagy Pat Metheny jazz-trió lemezei?
De ha már klasszikusok: Bill Evans (a zongorista, nem a szaxofonos) trió.
6/7 A kérdező kommentje:
Ha picit megkésve is, de köszi a válaszokat. Lehet, hogy pontatlan voltam és úgy kellett volna fogalmaznom, hogy kik azok a jazz zenészek, akik a hendikepjüket ledolgozva fehérként is képesek voltak felnőni a feladathoz (mint pl. Janis Joplin a blueshoz, vagy afrikai sportolók a síugráshoz)... :)
2017. dec. 14. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!