Akusztikus gitáron hogy tanuljam?
Nemrégiben kezdtem el gitározni, és egész jól haladok pár dolgot kivéve. Az olyan akkordokkal, melyben a mutatóujjnak nagy szerepe van, meggyűlik nagyon a bajom. Például F, F#, G#m, B és a többi.
Nem tudom úgy mutatóujjal lefogni húrokat, hogy jól szólaljon meg az adott hang. Általában a B és az e húrt nem tudom lefogni.
Valaki tudna segíteni, hogy tanuljam meg ezeket az akkordokat, hogy kell lefogni helyesen?
Előre is köszönöm!
Valóban nincs különleges trükkje, csak gyakorlás.
Az a nehéz hogy hozzányomd rendesen a bundokhoz a húrokat, azzal gyűlik meg minden kezdőnek a baja.
Én csak szimplán nem szeretem a barré fogást, viszont egy idő után kiváltottam azzal, hogy lefogom barré nélkül is ugyanazt az akkordot, ugyanúgy... :D
De persze te ne ezzel próbálkozz, gyakorlás, gyakorlás! ;)
@4: Neked 6-7 ujjad van az egyik kezeden, vagy hogy fogod le barré nélkül az összes hangot?
Egyébként ha az embet kigyakorolja, már egyből nem lesz kényelmetlen, macerás dolog a barré. Olyannyira nem, hogy pl a 3, vagy 4 ujjas G-t alig használom és kb minden akkordról a barrés G-re ugrok, szimplán mert az a legkényelmesebb. Neked is ajánlom a barré rendes kigyakorlását ;)
6-7 ujjam?
Hát ha 6 húros gitárt nézünk, 7 ujj elég felesleges lenne. :DD
De nem, 5 ujjam van, az 6 húrra tökéletesen elég, azért nem nehéz egy ujjal 2 húrt lefogni :P Így az 5 ujjal tökéletesen le lehet fogni a barrés (illetve így ponthogy nem barrés) akkordokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!