Elektromos gitár effektek. Melyik analóg, melyik digitális?
Sziasztok.
Az effektpedálok típusáról szeretnék kérdezni.
Az Electro Harmonix, és a Dunlop-MXR pedálok ugyebár analóg működésűek.
Nemrég hallottam hogy a Boss pedálok viszont digitálisak. Én sokáig azt hittem hogy azok is analógok.
Azt szeretném kérdezni hogy a TC Electronic pedálok, mint például a Vortex Flanger, Shaker Vibrato, Helix Phaser, ezek is digitálisok, vagy analógok?
Ezenkívül azt szeretném még kérdezni hogy mi az egyiknek, vagy a másiknak az előnye, hátránya? Tehát mi alapján érdemes választani? Mondjuk egy Boss Metal Zone, és egy MXR Fullbore Metal között?
Előre is köszi a válaszokat.
Az az igazság, hogy nemigazán használtam ezeket a tipusú pedálokat, én bossokat használok. Az általad fentebb említett pedálokat beírtam a keresőbe, megnéztem őket, onnan tudom hogy analóg effektekről van szó. Nem is igazán értem, hogy mit nem értesz....
Analóg pedálok....a hangzásukat meg akár még youtube-on is meghallgathatod, hogy melyik mit tud...
" Nem is igazán értem, hogy mit nem értesz.... "
Analógok, ezt már értem.
Azt az egyet nem értettem csak hogy a TC szinte mindegyik effektjét árulja, ebben a kétféle kivitelben.
Nézd meg a honlapján.
Csak azt gondoltam hogy lehet a kettő közt valami különbség, azon felül hogy analógok.
De ha nincs, akkor semmi baj.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!