Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitár effektek....

Imre Pál kérdése:

Elektromos gitár effektek. Melyik analóg, melyik digitális?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az effektpedálok típusáról szeretnék kérdezni.

Az Electro Harmonix, és a Dunlop-MXR pedálok ugyebár analóg működésűek.

Nemrég hallottam hogy a Boss pedálok viszont digitálisak. Én sokáig azt hittem hogy azok is analógok.

Azt szeretném kérdezni hogy a TC Electronic pedálok, mint például a Vortex Flanger, Shaker Vibrato, Helix Phaser, ezek is digitálisok, vagy analógok?

Ezenkívül azt szeretném még kérdezni hogy mi az egyiknek, vagy a másiknak az előnye, hátránya? Tehát mi alapján érdemes választani? Mondjuk egy Boss Metal Zone, és egy MXR Fullbore Metal között?

Előre is köszi a válaszokat.

2017. okt. 14. 22:25
1 2
 11/13 Waff ***** válasza:

Az az igazság, hogy nemigazán használtam ezeket a tipusú pedálokat, én bossokat használok. Az általad fentebb említett pedálokat beírtam a keresőbe, megnéztem őket, onnan tudom hogy analóg effektekről van szó. Nem is igazán értem, hogy mit nem értesz....

Analóg pedálok....a hangzásukat meg akár még youtube-on is meghallgathatod, hogy melyik mit tud...

2017. okt. 15. 21:30
 12/13 A kérdező kommentje:

" Nem is igazán értem, hogy mit nem értesz.... "

Analógok, ezt már értem.

Azt az egyet nem értettem csak hogy a TC szinte mindegyik effektjét árulja, ebben a kétféle kivitelben.

Nézd meg a honlapján.

[link]

Csak azt gondoltam hogy lehet a kettő közt valami különbség, azon felül hogy analógok.

De ha nincs, akkor semmi baj.

Köszi a segítséget.

2017. okt. 15. 22:34
 13/13 Waff ***** válasza:
Szívesen.
2017. okt. 16. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!