Egy death metal koncerten az első sorban mekkora az őrjöngés?
Ha az első sort úgy érted, hogy konkrétan a legelső, ott általában semmilyen koncerten nem nagyon van őrjöngés, ott megállnak azok, akik már reggel odagyűltek az este kezdődő koncertre és a korlátba kapaszkodnak végig, hogy ne vehesse el tőlük a helyüket senki, majd végig teljes extázisban gyönyörködnek kedvenc muzsikusaikban. A tombolás tőlük egy kicsivel hátrébb a legintenzívebb mindig.
Death metal műfajból én a stílusba csak félig beleillő Gojira-t láttam élőben, és náluk az volt, hogy az első pár sor mögötti a színpad területének megfelelő méretű placc középső három ötödében ment erősen a pogó, ami kifejezetten kulturált volt. Nem próbáltak az emberek direkt kárt tenni a másikban, felsegítették az elesetteket, meg ami a legfontosabb: nem próbáltak olyat bevonni, aki látványosan nem kért belőle, ez pedig azt eredményezte, hogy kb. meg lett húzva egy ilyen kitalált vonal, hogy meddig terjedt a többszemélyes tombolás. Én nem akartam pogózni, de a színpadtól túl messze lenni se, így relative elöl álltam, csak a placcnak eléggé a szélén, és úgy teljesen király volt.
#5: Nem fikáztam őket, csak próbáltam érzékeltetni, hogy kicsit más jellegű koncertekre jártam fiatalabb koromban, mint most te. Azokhoz képest egy Amon Amarth meg Arch Enemy popzene. És képzeld, egy koncerten sem volt őrjöngés az első sorban. Utána párral már kemény zúzda volt, de első sorban soha nem tapasztaltam ilyet. Főleg, hogy ahol van biztonsági szolgálat a rendetlenkedőket ki is szedik az első sorokból.
Ami az értelmi szintemet illeti, köszönöm a bókot, de szerintem semmi köze a vitához. Ez meg a te szellemi képességeidet tükrözi, ha már itt tartunk.
Attól még, hogy épp ezeket a bandákat írtam, nem azt jelenti, hogy csak ilyenekre járok. Voltam már sok underground black metal koncerten is.
Ha meg én voltam ott a koncerten, akkor hagy tudjam már jobban én, hogy volt-e örjöngés vagy sem...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!