Hogy lehet valaki "egyedi" az Fl studio-ban?
Hát pont ez az, hogy hallás után mindent egyszerűnek tűnik lemásolni de a kreatív folyamat ami mögötte volt már sokkal nehezebb.
Nem tudom milyen műfajjal próbálkozol így elsőnek, de nagyon sok eltérést tud mutatni két szám közt maga a hangulata, a bevágások, a magas hangok, a bpm, a bass line, a hangeffektek, esetleg szövegek pl. a psytranc-ben van egy csomó Alan Watts szöveg. Egy minőségi számban nagyon sok layer van, ami egyedivé teheti. Mondjuk találsz valami hangot (bármit) és bepattan az ötlet, hogy ez jól hangzana a zenédben. Ja és egy tanács, ne fricskázd túl a zenét nem attól lesz jó, hogy tele van pakolva mindennel, egy jó hangzást kell belőni. Ja és kiegészítésként vannak az fl-ben torzítások, kiemelések, mixerek, stb. ezekkel is lehet játszani (általában) sokáig tart mire azt mondod, hogy igen ezt a hangzást keresem de megéri mert valami jót alkotsz. Sok szerencsét, remélem segítettem, bár én se vagyok túl profi csak fl studioban élem ki a kreatívságom 😂
Sokkal tisztább :D
Nem gond ha írok privátban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!