Tinik, fiatalok, szoktatok ehhez hasonló zenéket hallgatni?
Először is, már úgy 7-9 éves koromban megízleltem, h albumokat sokkal jobb hallgatni, mint számokat. Szóval inkább albumokat sorolnék. Rengeteg kedvenc van, egyszerűen beszív mindegyiknek a világa, és nem enged, imádom az összes számot rajtuk, még az egyszerűbbeket is, ilyenkor nem tudom, h miért visz rá valakit a lélek, h ilyen Despacitokat hallgasson, szóval ezt most ajánlásnak is szánom azoknak akik ilyenek, hátha csak nem ismerik.
Kezdeném a régebbi érával!
Genesis - Selling England by the Pound
Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway
továbbá a Foxtrot, Nursery Cryme is elég kedvenc, főleg az előbbin található Supper's Ready miatt.
Pink Floyd - The Dark Side of The Moon
Pink Floyd - Wish You Were Here
Pink Floyd - The Wall
Yes - Close To The Edge
David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
80as-90es évek
Talking Heads - Remain in Light
Depeche Mode - Black Celebration
Radiohead - Ok Computer
2000 utániak:
Porcupine Tree - Deadwing
Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet
Porcupine Tree - In Absentia
Radiohead - In Rainbows
Radiohead - Amnesiac
Nightwish - Century Child
Nightwish - Once
Ami együtteseket még nagyon szeretek: Iron Maiden, Marillion, Pearl Jam, Faith No More, Rage Against the Machine, System of a Down, R.E.M., Led Zeppelin, Jethro Tull stb.
De az említettek kb. a kedvenc albumaim.
Zenék, amelyekből már hallottam picit, de még mostanában szeretném meghallgatni: Pain of Salvation, Opeth, Steven Wilson, King Crimson, Sonata Arctica
Szóval ezek pörögnek nálam, van akinél hasonló? 18/f
Kicsit lehet későn válaszolok, de nekem is hasonló zenei ízélésem van, bár sokkal kevesebb együttest szeretek. (még)
Régebben egyáltalán nem hallgattam zenét, egyszerűen kimaradt az életemből. A mai rádiós zenék nem tetszettek, mást pedig nem igazán hallgattam.
Aztán valahogy elkezdtem nézelődni a régebbi zenék között. (Itthon rengeteg album van). Anyukám csengőhangja sokáig az 'Another brick in the wall' volt így azt hallgattam meg először. Tetszett a hangzása, így utánanéztem az egész albumnak. Ugye ez a The Wall album.Először csak hallgattam tanulás közben (háttérzajként) majd egyre jobban beszippantott. Ez volt a legelső album ami nagy hatással volt rám...egyszerűen nem lehet leírni. (plusz ugye ehhez van egy film ami szerintem nagyon átadja az album hangulatát).
Ezután, mivel annyira megtetszett a Pink Floyd világa, elkezdtem hallgatni a többi albumot. Dark side of the moon, Wish you were here, Animals stb...
Talán az egyik kedvencem még a pszichedelikus korszakból van, a legelső Syd Barrett-es album a Piper at the gates of dawn.
Mai napig ez a kedvenc együttesem.
Aztán jött a többi...Doors, Yes stb.
Reggel mikor suliba megyek mindig meghallgatok egy albumot, kb pont annyi idő míg beérek. Plusz tanulásnál, gépezésnél szoktam hallgatni.
Úgy kb ennyi lenne, kicsit sokat beszéltem a Pink Floydról, bocsi :D
Én még épp nem vagyok harminc, nem tudom, beleférek-e nálad a fiatal kategóriába, én annak tartom magam.
A Genesis-t sose tudtam elkapni, és amit erőltetni kell azt hanyagolom. De még régebbi cuccokat is szeretetek, pl Rolling Stones, Kinks...
Gondolom a kérdés értelme az lenne, hogy hasonló ízlésűek ajánlgassanak további zenéket.
Hát a Pink Floyd, Porcupine Tree, Opeth vonalon tovább én mondanám a Green Carnation nevű norvég prog-death metál bandát, a finn Von Hertzen Brothers-t (ez rock) és a magyar Solaris-t (instrumentális prog-rock).
Ha bejön a blues-os hangzás, akkor régről a Creedence Clearwater Revival, Blue Öyster Cult nagyon ajánlott. Vagy van még az izlandi Sólstafir (koncert dec. 07. A38), ami nagy kedvencem, a legutóbbi albumuk eléggé pinkfloydos, de az időben haladva visszafelé ilyen blackmetál zenenekarnak indultak. Elsőre kicsit nehezen emészthető, de tipikusan ilyen "berántós" zene.
Igen kedvelem még a stoner műfajt, erre nem tudok zenekart ajánlani, de van két csatorna, amire szinte naponta töltenek fel friss teljes albumokat: Stoned Meadow of Doom és The Bong Druid of Mammoth Weed Mountain
Radiohead a kedvencem, Pink Floydot, Depeche Mode-ot, JMJ-t, R.E.M.-et is kedvelem. Led Zeppelintől meg csak a Stairway To Heavent ismerem, de az nagyon jó.
A Porcupine Tree-t pedig épp ma találtam meg, eddig tetszik.
Szóval igen.
18/f
A Pink Floydot és az Opethet nagyon imádom, meg valaki említette a Toolt, őket is. Néha Bowiet, Faith No Moret meg Porcupine Treet is szoktam hallgatni, de a többivel sincs bajom amiket felsoroltál. Arról meg inkább nem írok ide egy óriási listát amit még pluszban szeretek :D
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!