Szerinted ki a legjobb hangú férfi énekes?
Hű, nehéz kérdés. :D
Hangszínben talán Andy Biersack (BVB) és Attila Dorn (Powerwolf) aki a legjobban tetszik és megfog a hangjával, de nem őket mondanám a legjobb énekeseknek.
Nem tudom megválaszolni a kérdést, talán valamelyik OS rock/metál banda énekese, Bon Jovi vagy Iron Maiden, talán Twisted Sister, nem tudom... :D
Mostaniak közül pedig az Avenged Sevenfold és Skillet énekesei, egyiket sem kedvelem túlzottan (kövezzen meg bárki), de el kell, hogy ismerjem iszonyatosan durva, amiket a hangjukkal művelnek, vagy a Disturbed énekese, David Draiman, őt csípem is, és szerintem betegesen sokszínű stílusban képes nagyszerűen énekelni.
Bár nagy Queen rajongó nem vagyok, össz-vissz 20 számukat ismerem-kedvelem kb, de erre a kérdésre egyértelműen Freddie Mercury-t mondanám gondolkodás nélkül, nála nagyobb valaha élt énekes- frontember nem volt és nem is lesz. Minden műfajban, még az operában is megállta a helyét Monserrat Cabellé mellett és még haldokolva is remekül énekelt. Hozzá hasonlót nem tudok mondani.
Akiket még szeretek hangilag a mostani előadók közül: Billie Joe Armstrong, Joel Madden, Bruno Mars, Lukas Graham Forchammer, Rag N Bone Man
Személyes kedvenc énekesem Ray-Ray Schuler a The Mayan Factor nevű zenekar volt énekese, viszont nem hiszem, hogy bármiféle objektív skálán versenybe tudnám állítani a nagy nevekkel, ez részemről inkább csak személyes preferencia.
Nekem is nyilván hamar eszembe jut Freddie, abszolút érthető, hogy az emberek úgy általában őt szokták illetni a legjobb férfi énekes titulussal. Nagy hangterjedelemben, meg szép hangban Thom Yorke a Radiohead-ből, meg egy jóval kevésbé ismert név, Drew Mailloux a Rishloo-ból is nagyon jó. Mike Patton-t is mondhatjuk olyan szempontból, hogy bár a hangterjedelme pont nem annyira lehengerlő, viszont ő a zenetörténelem talán legsokoldalúbb énekese. Van egy rahedli projektje és azokban már külön-külön is ezernyi teljesen különbözőképpen hangzik.
Én is Freddie Mercury-t teszem az első helyre. Még a Frankie goes to Hollywood énekesének tetszik nagyon a hangja. Hirtelen többet nem tudok mondani.
A tehetségkutatósok közül Oláh Gergő hangja tetszett a legjobban.
Szintén Freddie Mercury-ra egy voks, meg én nagyon szeretem Chester Bennington hangját is :(
Kár hogy már egyikőjük sem fog új dalt kiadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!