Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen western gitárt tudnátok...

Milyen western gitárt tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
lehetőleg 50000 ft alatt

2017. szept. 2. 09:01
1 2
 1/12 Waff ***** válasza:
Cort Ad810
2017. szept. 3. 06:58
 2/12 anonim ***** válasza:

50e-ig

Yamaha AJ220

Epiphone AJ220

Kicsivel 50 felett:

Ibanez PF15

Fender CD60

2017. szept. 8. 18:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocs a Yamaha F310
2017. szept. 8. 18:33
 4/12 Mojjo ***** válasza:
@2: 50ezer felett Ibanez PF15, meg Fender CD60? Minek vegyen valaki full rétegelt fából készült gitárt 50 felett? Ha full rétegelt csodára vágyik valaki, jóval olcsóbban is megkaphatja, ha meg kissé 50 felé tud menni árban, ott van a Cort Earth-70 tömör fedlappal.
2017. szept. 9. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Ezekből használtad bármelyiket is vagy csak a neten található leírásból okoskodsz?
2017. szept. 9. 19:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell hozzá használni, hogy egy rétegelt fedlapos értékét összevesd egy tömörrel.
2017. szept. 9. 19:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Csak azért kérdeztem mert nekem már volt mind3 a kezemben és az Ibanez messze verte a Cort-ot tömör fedlap ide vagy oda.
2017. szept. 9. 19:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Számos objektív és szubjektív szempont alapján lehet gitárokat összehasonlítgatni. A tömör vs. rétegelt faanyag abszolút objektív szempont, ennek ellenére simán előfordulhat, hogy valakinek a sok egyéb jellemző miatt pont egy rétegelt lesz a nyerő egy tömör ellenében.

Ezeken a szubjektív jellemzőkön viszont tök fölösleges vitatkozni, egy neked bejövős nyakprofil másnak lehet megszokhatatlan, és fordítva, stb. Ez számodra meghatározhatja egy gitár használati értékét, de általánosságban nem.

2017. szept. 9. 20:43
 9/12 Mojjo ***** válasza:

@5: Wow, milyen szép szájkaratés hangsúly. Ami azt illeti, Fender CD-60 elég sokat volt a kezemben. Hajszálpontosan ugyanazt nyújtja - méghozzá kb minden téren -, amit a Cort AD-810 (amit szintén jól ismerek), annyi különbséggel, hogy a Cort jóval-jóval olcsóbb. Szóval aki a Fender CD-60-at ajánlgatja, és azt, hogy költön szerencsétlen kérdező 50k feletti összeget rá, valószínűleg nem igazán van képben a dolgokkal, csak ránézett valami webshopra, hogy az adott árkategóriában mit is lehet kapni jónevű márkáktól.

Egy Cort Earth 70-nek meg közel tíz éve a gazdája vagyok, szóval ja, mondhatni, hogy volt már a kezemben.

Az Ibanezt valóban nem próbáltam. Ugyanakkor, ahogy Túrórudi is írta, itt egy maximálisan objekív és nem túlzottan megkérdőjelezhető kategóriakülönbség van, méghozzá a Cort javára, a tömör fedlap miatt. Az akusztikus gitár lelke a fedlap. Annak kell annyira szabadon rezegnie, amennyire ez egyáltalán lehetséges. A rétegelt fa ezen a téren nagyon-nagyon rossz, nem említhető egy lapon a tömörrel. Ezzel nincs mit kezdeni, ez van. Egyébként volt elég gitár a kezemben az évek során, hogy ezt márkától függetlenül tapasztalatból is maximálisan meg tudjam erősíteni.

Ami esetleg befolyásolhatja - méghozzá nem kicsit - az eredményt, az elsősorban a húr. Lehetséges, hogy az általad próbált Cort húrjai elaggottak voltak, és több volt a hámszövet rajtuk, mint egy átlagos rinocéroszon. A húrokra ugyanis változatos dzsuva - köztük tényleg hámszövet is - tapad idővel, ami gyönyörűen akadályozza a rezgésben, és színtelen, tompa, halott lesz tőle a legjobb gitár hangja is.

Lényeg a lényeg: 50k felett ne ajánlgasson senki rétegelt fedlapos gitárt kezdőknek. Ha valaki ilyet akar, van választék 50 alatt is. 50 felett pedig már a tömör a racionális választás.

2017. szept. 9. 21:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Elnézésedet kérem!

Nem volt szándékomban szájkaratézni!

Csupán olyan gitárokat ajánlottam amiket ismerek, és a kérdező által megjelölt árhoz közelítenek, és amik szerintem nem rossz hangszerek egy kezdő számára.

2017. szept. 9. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!