Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Énektanár nélkül nincs esélyem...

Énektanár nélkül nincs esélyem javítani a hangomin? :D

Figyelt kérdés
Szval imádok énekelni, és a családom-ismerőseim szerint jó hangom van. ( igaz hazudhatnak is, de rem nem xD) . Mindennap énekelek itthon, de ha van 1 olyan szám, amibe magad hangom vannak vagy ilyen tök mély, az nehezebben megy, biztos azért mert azt sem tudom honnan kell képezni az ilyen hangokat... Nos valójában az lenne a kérdésem, hogy ezt énektanár nélkül nem lehet vhogy képezni ? Youtuben videók vagy hasonlók?
2010. máj. 25. 18:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi az hangom akart lenni, és nem magad hangom , hanem magas hangok. :)
2010. máj. 25. 18:31
 2/7 anonim ***** válasza:
menj egy normális énektanárhoz. nehogy már a jútyúnbos japóktól meg mittoménkitől várd a csodát:D ez nem egy nirvana szám gitárkísérete... am sima hangképzés kell neked...
2010. máj. 25. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Énekelhetsz ugyan énektanár nélkül, de csakis hozzáértő tud szakmai segítséget nyújtani, személyesen, nem videón keresztül [mivel nincs szakmai önkontrollod, nem megy az ilyesmi]. Ha nem szeretnéd megerőltetni a hangodat, szeretnéd kihozni magadból a legjobbat, nincsenek "házi praktikák", "oktatóvideók". Ráadásul amikor csak úgy énekelgetsz, megerőltetheted magad, az pedig undok dolog tud lenni, ha önhibádból törik meg a hangod, amit esetleg ígéretesnek tartanának.

A képességeidet, lehetőségeidet, esetleges tehetségedet és annak határait mindenféleképpen kizárólag egy hozzáértő tudja feltárni, türelemmel, lelkiismeretesen és válogatott eszközökkel. Az a dolga, ezt tanulta, ezt kell átadnia. :)

Természetesen lehet eredendően szép hangod, de az még nem elég. Akiket így felfedeznek, azoknak is tanárhoz kell járniuk!

Ha teheted, és komolyan szeretnél foglalkozni ezzel, menj be a legközelebbi zeneiskolába vagy válassz egyet, és érdeklődj náluk, énektanáruknál. Biztos szívesen segítenek, adnak tanácsot, beiratkozhatsz. Nem veszíthetsz vele!

2010. máj. 25. 18:36
 4/7 anonim válasza:
mindenképp menj énektanárhoz! Én 6 és fél évig jártam:)
2010. máj. 25. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:

[18:36-os vagyok]

Ja és azért is tesz jót az énektanár, mert nem csak hangképzési alaptechnikákat tanulhatsz el tőle, hanem segít a helyes légzésben is. Ami máskor is hasznos tud lenni, pl. tüdőkapacitás, miközben mozogsz, futsz, stb. Vagy amikor élőszóban előadást kell tartanod, beszélned kell. :)

2010. máj. 25. 18:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Amúgy azért akartam " megúszni " a zenetanárt egyelőre, mert én többször mondtam a szüleimnek, h szeretek énekelni, ésh mennyire szeretnék énekesnő lenni, éshát ahogy láttam rajtuk nem igazán vettem komolyan .. Azt mondják biztos megintcsak vmi tinédzserkori hóbort. :S merthát mostanában sok mindennel előálltam nekik ( pl gitározni akarnék .. ) meg félnek, hogy ezek a plussz dolgok a tanulás rovására mennének.
2010. máj. 25. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:
első vagyok. nem hallottalak énekelni, de a hangtávodat kéne tologatni, ahogy értelmezem. némi hangképzéssel és rengeteg skálával feltehetően sikerültni fog. 12 évig nyomultam kórusban meg zene tagozaton általánosban, tudom miről beszélek:D egy későbbi válaszolónak abban igaza van, hogy ha nincs kontrollod, akkor bizony nem fejlődsz sehová. a magnó meg nem kontroll, mert nem tuti, hogy neked abszolút hallásod van, sőt:D ha fejlődni akarsz. tányleg keress tanárt, az mindenben segít majd...a gitártanulásra inkább jó a youtube, bár nekem az autodidakta ment:) azt kívülről hallod, több az esély, h rögtön észreveszed a hibát.
2010. máj. 28. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!