Wéber Attila miért hagyta ott az Ossiant?
Elég régi kérdés már, de a mai napig is foglalkoztat engem is, tippjeim vannak csak..követem a zenekart, járok a koncertekre, nagy kedvencem, DE nem vagyok elfogult..
Az én teóriám: az egész Peti távozásával történhetett..Gergő érkezésével a dobok terén letisztultabb lett a kép, nem annyira "metálos" így a színpadkép..aztán Attus távozásával újra 1 gitáros felállás jött, megint egy kis lágyítás..Paksi idén lesz 60 éves, pár éve egy interjúban mondta is hogy ahogy öregszik, egyre több lassú dal fog születni, és láthatóan/hallhatóan a régebbi dalokat (pl Acélszív) is jelentősen lassabban játsszák már, mint régen, vagy ahogy a lemezen szólt. Tehát szerintem szimplán annyi az egész, hogy Endre kicsit finomítani, lassítani akart, és emiatt.
A doboscsere annyiban befolyásolja a színpadképet, szerintem legalábbis, hogy míg Petinél 2 lábdob, sok cintányér, stb.."nagyon metál" kinézet, addig Gergőnél 1 lábdob, és 3-4 cintányér összesen, "lájtosabb" jóval..ehhez meg ugye "hozzá kellett igazítani" a hangzást is, szerintem.
Olvastam én is ezeket, de Endre mostanában meg már azt nyilatkozza, hogy a dalokat gyakorlatilag 99%-ban ő írta mindig, kivéve a szólókat.. :) Számomra ez azért eléggé megmosolyogtató, akármennyire is szeretem a munkásságukat.. :)
Szerintem pont hogy az ennyi év közös zenélés bőven előhozhat sok konfliktust. Sok időt töltenek együtt összezárva, nem lehet egyszerű senkinek sem.
Peti leváltása engem annyira "nem hatott meg", én személy szerint Attust sajnálom..általa sikerült pár olyan "célt" elérnem ami sok rajongónak csak álma maradhat, nagyon jó zenész (volt) és ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!