Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Balkezesen meg tudok tanulni...

Balkezesen meg tudok tanulni jobbos gitáron?

Figyelt kérdés
vaterán meg teszveszen nem találtam balkezes gitárt, és mindenképp használtat szeretnék, 5-10.000 Ft értékében. jobbosat viszont elég sokat találtam, így érdekelne.
2010. máj. 20. 14:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Semmi sem lehetetlen, szokták mondani, de én nem ajánlanám. Nem véletlenül vannak a mélyhangok felül. Épp elég nehéz jól gitározni, fölösleges tovább bonyolítani.
2010. máj. 20. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
milyen gitár érdekelne? pont tegnap néztem a vaterán egy elektromosat, bal kezest... 8ezer volt..
2010. máj. 20. 14:38
 3/12 anonim ***** válasza:

utolsó: az is olyan:D

amúgy, bármilyen gitárt fel lehet húrozni fordítva. Klasszikus gitárnál észre sem veszed, fémhúros akusztikusnál gitárnál azért már zavaróbb lehet ha a koptatólap a hanglyuk fölött van, illetve szólógitáron is fura lehet, ha fordítva vannak a cuccok, főleg ha olyat akarsz venni, amelyik valamelyik ismert forma alapján készült. Mindenesetre, ha téged nem zavarnak az apróságok, csak fel kell húrozni fordítva, és ugyanúgy fog szólni:)

2010. máj. 20. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Meg lehet tanulni, csak lehet így nehezebb lesz. Van olyan ismerősöm, aki balkezesen jobbkezes gitáron tanult, nem volt semmi gondja.
2010. máj. 20. 14:56
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm:) akusztikus, műanyaghúros gitárt keresek :)
2010. máj. 20. 15:06
 6/12 A kérdező kommentje:
bár most találtam egyet, 10.000-ért, fehér, nagyon szép és mit ad Isten?! még balkezes is :) de ha ez nem jönne össze, azt hiszem, marad a jobbos megoldás.
2010. máj. 20. 15:07
 7/12 anonim ***** válasza:
de, most nem azért, de ha "műanyag-húrosat" tehát klasszikus gitárt akarsz venni, ott nincs jobb és balkezes, mert ha jól tudom, az szimmetrikus
2010. máj. 20. 15:26
 8/12 A kérdező kommentje:
mindegy, nem érdekes. jó a fém húros is. az a lényeg, hogy amit kinéztem, az balos.
2010. máj. 20. 16:16
 9/12 Daweee000 ***** válasza:
Én is balkezes vagyok, igaz én anno baloson is kezdtem el játszani. Később elkezdtem tanárhoz járni, ő azt mondta, hogy jobboson kellett volna, mert elvileg ugyanúgy meg lehet tanulni, és akkor könnyebb gitárt venni, meg akkor se vagy megjőve ha elmész valahová, és ott csak jobbos gitár van. Hallottam olyanokról, akik balos létükre jobboson játszanak, van akinek nincsen problémája, van aki úgy érzi, jobban játszana baloson, van aki kézbe nem tudja venni a jobbost, egyénfüggő teljesen. Kis kiegészítés: Hendrix is jobboson kezdte, majd átvette balba :D
2010. máj. 20. 17:13
 10/12 Daweee000 ***** válasza:
Az előző vagyok megint, még azt tenném hozzá, hogy szánj több pénzt gitárra, mondjuk olyan 20-30-at, mert az ilyen legolcsóbb dolgok olyanok is, nehéz/kényelmetlen játszani rajtuk, és ez elveheti a kedved az egésztől adott esetben! Ja, és ha használt gitár, akkor gitarshop.hu
2010. máj. 20. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!