Hány fajta pengetős hangszer létezik? Konkrétabban csak a gitárok érdekelnek
Nyilván nem mindegyik ugyanazt tudja, mert akkor nem kerülne az egyik 20 000 ft-ba a másik meg 500 000-be vagy még többe.
Nem mindegy, hogy milyen nyaka van (csavaros, ragasztott vagy átmenő), milyen fából van a teste, milyenből a nyaka, milyen hangszedők vannak benne, fixhúrlábas-e, van-e rajta tremoló stb. Megvan, hogy milyen fából készült gitárnak milyen zenére jobb.
De erről sok-sok oldalt lehetne írni, inkább kérdezd meg a gitártanárodtól.
"De mindegyik elektromos gitár ugyanazt tudja?"
- Mi az, hogy ugyanazt tudja? Nem hallottam róla, hogy a gitárok tudattal rendelkeznek.
Jah, a hurkokkal meg csak vigyázz, én nem tennék egyet se a gitárra!
Ellenben a húrokat már jól válogasd meg. Azon is tud múlni, hogy milyen a gitár hangzása. Mondjuk téged most az elektromos érdekel, de pl. ha fémhúros akusztikus gitárra sima bronz húrt teszel, akkor másképp szól mintha foszforbronz húrt raknál rá. Elektromos gitárnál talán nincsenek ekkora különbségek, de én az elixír húrokat ajánlom. Nagyon strapabíró, szépen szól, és sokáig tartja a hangzását, nem rozsdásodik (legalábbis normális időtartamon belül én még nem tapasztaltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!