Bluetooth-os hangszóró építés?
Nos, elhatároztam, hogy építek egy BT-s hangszórót. Adott hozzá 2x~10 RMS-el bíró, 75 mm-es közép-magas, valamint egy ~25w RMS-el bíró, 100 mm-es woofer. Ezt egy dobozba, 2.1-es erősítőlapkával szeretném megépíteni. Abban kérnék segítséget, hogy mégis hogyan méretezzem a dobozt, zárt legyen, bass-reflex vagy építsek bele passzív membránt/membránokat? Esetleg hangelnyelő anyaggal is béleljem? Bocsi a hosszú kérdésért.
Köszi előre is a válaszokat!
Az SBX 1010-nek egy zárt 10 literes (nettó térfogatú) láda elég. A Sony hangszóróknak kb 2 literes szintén zárt. Fontos, hogy külön légtérbe legyen az SBX1010 (lehet egy dobozba a többivel, de belul legyen légmentesen elzárva a Sonyktól)
Miből építed a dobozt?
Milyen erősítővel hajtod meg?
8 liter alá szerintem ne menj az sbx-el.A Sony-knak 1.5 liter kell. Ez 11 liter ami kb egy 25cmx39cmx16cm (10mm vastag anyagból). Ez már hordozható.
A tápegység akkumulátor lesz?
(Ha már megvan az erősítő akkor midegy, de ha még most rendelnéd én inkább ezt választanám : [link]
Igen, akkumulátor lesz, valamint a rendelés előtt állok még, így köszönöm a tanácsot.
Passzív membrános megoldással ne is próbálkozzak?
Érdemes bele rakni csillapító anyagot.
Mivel 11 liter az össz térfogat legegyszerűbb ha vattát raksz bele, oly módon, hogy széttépkeded darabokra és belerakod a dobozba, hogy lazán kitöltse azt (ezt akkor ráérsz megcsinálni mielőtt a hangszórót csavaroznád a dobozba) Ilyen sima vattáról van szó: [link]
Vagy raksz bele "gyári" csillapítóanyagot ezt a doboz belső oldalaihoz szokták
ragasztani. [link]
Esetleg ugyanezzel a ragasztásos módszerrel üveggyapotot raksz bele.
(Ha mégsem raksz bele azt a végén is pótolhatod, ha úgy hallod, hogy nagyon "kopogósan" szól a láda)
A láda méreteit változtathatod amit leírtam (az csak egy példa volt arra a térfogatra). Az a fontos, hogy ne legyen olyan lap (hátlap oldallap alsó lap) amely területe 3x nagyobb a lekisebb lap területénél. pl. egy 6x4x3 as doboz jó, de egy 8X3x2 as már nem.
Ha lenne még kérdésed szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!