Ha régen sok gitáros csak három ujjal játszott, akkor miért eröltetik annyira a 4 ujjas játékot?
pl Hendrix, Clapton és még sok más
nekem valahogy beidegződött a háromujjas játék és elég jól el vagyok vele, bluest szoktam játszani csak
Jogos az első hozzászólás. Három ujjal is meg lehet csinálni sok mindent. Akár világhírű karriert is, ha megvan a zenei tehetség hozzá.
De ha tovább akarsz fejlődni, magasabb szintű hangszeres tudásra szert tenni (és a kérdésedből ítélve úgy tűnik, foglalkoztat a dolog), akkor legyél nyitott az újra, a többre! Nem vagyok gitáros, de akiket én ismerek, négy ujjukat használják (sőt akkordoknál néha az ötödiket is, még ha a klasszikus iskolában ezt tiltják is). Bonyolultabb dallamokat, skálákat aligha lehet három ujjal rendesen lejátszani.
Nem a tanárok a mérvadók, ők általában azt erőltetik, amit ők maguk is megtanultak, megszoktak. Az anatómia is valóban sokszor gátat szab a lehetőségeknek - bár sok minden leküzdhető, kikerülhető. Django Reinhardt zseni volt gyűrűsujj és kisujj nélkül is, de nem azért, mert nem tanulta meg használni őket, hanem mert megsérültek...
Mégis, elsősorban az itt a kérdés, akarsz-e befektetni időt és energiát a jobb hangszeres tudásba? Vagy megelégszel azzal, amit most tudsz, mert ez a dolog nem "eget rengetően fontos"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!