Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen darabot ajánlanátok...

Milyen darabot ajánlanátok abszolválásra 2. szintre?

Figyelt kérdés
Jövőre abszolválok zenesuliban, zongorázok, abszolválni fogok. Már most ki kell választani a koncertdarabot, viszont nem tudom, milyen lenne jó. Valami olyan kellene, ami szép, esetleg ismerős is, nem is túl nehéz, de nem is túl könnyű, tehát szintemhez megfelelő. Valaki esetleg hasonló cipőben? Segítenétek?
2017. jún. 10. 21:14
 1/3 Mojjo ***** válasza:
Elnézést, nem nagyon tudok segíteni, de ha nem tartod tolakodásnak, kíváncsi lennék, hogy ez a szint kb mit takar. Tudsz pár példát mondani, milyen darabok azok, amiket ezen a szinten már el tud játszani az ember?
2017. jún. 10. 22:06
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát itt már komolyabb darabokat játszunk. Gyakorlásnál is ha már megvan a technikai rész, tehát el tudom játszani komplett a darabot, akkor továbbá a dinamikával foglalkozunk és azzal, hogy a közönségnek is élvezhető legyen. Próbáljuk magunkat egyre jobban beleélni a zenébe és azonosulni vele. Legutóbb például Beethoven Holdfény szonátáját játszottam, most pedig az egyik darabom Claude Debussy-től Arabesque (N.1). :)

Remélem hasonló választ vártál:)

2017. jún. 10. 22:17
 3/3 Mojjo ***** válasza:

@2: abszolút hasonlót és köszönöm :) A holdfény szonátát úgy értsem, hogy harmadik tételestől? Mer az azért az nem semmi - legalábbis kivülállóként úgy tűnik számomra.

Amúgy egy dolgot tudok ajánlani (mint annyiban nem kívülálló, hogy más hangszeren játszok): válassz olyan darabot, amit igazán szívből szeretsz és/vagy olyan zeneszerzőtől, akire példaképként tekintesz, aki motivál. Átjön, ha ilyet játszol. Sőt, én magamon úgy veszem észre, hogy ilyesvalakiktől nehezebb darabokat is könnyebben megtanul az ember, mint egy semleges szerzőtől egy egyszerűbbet.

2017. jún. 10. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!