Ajánlanátok zenét, aminek a szövege izlandiul van?
Tudom, valszeg a Wikipédián van egy szócikk az összes létező ilyen előadóról, de sokkal szívesebben hallgatok bele élő emberek által javasolt zenébe, mint indulok el egy listán az A betűtől kezdve.
Amit ne ajánljatok, mert már ismerem: Björk régi számai, Árstíðir, Sigur Rós, Sólstafir, meg az izlandi himnusz.
Ezeken kívül jöhet bármi, bármilyen műfajból.
"Igazából nagyon sokkal több nagy együttes nem is nagyon lehet egy 330 ezer fős országban, főleg olyan, amelyik az anyanyelvén énekel."
Igazából több, mint 100 kisebb-nagyobb metálbanda van Izlandon, az egyik legnyüzsgőbb metálscene ott van a lakosság méretéhez viszonyítva.
Igazából amit kifejezetten ajánlok, ha szép tiszta izlandi énekre vágysz, az a Sólstafir és a Sigur Rós.
Ja hopp, hogy mindkettőt ismered? Ejj, hamarabb kéne olvasnom :D legalább jó az ízlésed.
Akkor más: Asgeir, Rökkurró, Mugison, őket mind tudom ajánlani.
Egy ost a Zankyou no Zerror című animéből. Szerintem nagyon szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!